PLENKOVIĆ S NJIM ŽELI OSVOJITI SPLIT? Jedan slučaj ga je obilježio, sad ga žele vidjeti na čelu grada pod Marjanom!

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Ravnatelj splitskoga KBC-a Julije Meštrović, ima najviše izgleda da kao nestranačka osoba bude HDZ-ov kandidat za splitskoga gradonačelnika, doznaje se u petak neslužbeno iz HDZ-ovih krugova. ​Još se ne zna tko će biti HDZ-ov kandidat za gradonačelnika, najviše izgleda ima dr. Meštrović, no ni kandidat na prošlim izborima i predsjednik Gradske organizacije te stranke Vice Mihanović nije isključen iz tog unutarstranačkog izbora.

Mihanović i još nekoliko njegovih stranačkih kolega iz gradskoga i županijskog HDZ-a  su se u Zagrebu sastali s predsjednikom Vlade i te stranke Andrejom Plenkovićem, s kojim su razgovarali o kandidaturi za splitskoga gradonačelnika. Kako se doznaje od članova stranke, sastanak je prošao konstruktivno, Plenković je saslušao sve o stanju na terenu, a za gradonačelničkog kandidata su se spominjali i ljudi koji nisu članovi HDZ- a, ali su iz tzv. desnog centra.

No iako je ponajviše zahvaljujući stranačkoj mašineriji ušao u drugi krug izbora na megdan Puljku čini se da Vice Mihanović ne kotira najbolje po pitanju ponovne kandidature za gradonačelnika iz redova HDZ-a.

Stoga se stranka okrenula u druge smjerove tražeći najboljeg čovjeka. Čini se da je izbor uz sav stranački kadar pao upravo na Meštrovića. To očito i govori kako HDZ ima nedovoljno jak kadar za koji vrh stranke misli da može ugroziti Ivicu Puljka na novim izborima.

Nakon detaljnog razmatranja kandidata koje bi HDZ mogao predložiti za gradonačelnika, konačnu odluku donijet će splitski HDZ, doznaje se iz stranačkih izvora.​ ​Kako navode ti izvori iz vladajuće stranke, Meštrović bi kao nestranačka osoba mogao biti kandidat za splitskoga gradonačelnika na izvanrednim izborima i u tom bi se slučaju izbjegla unutarstranačka rivalstva pri kandidaturi​.



Ravnatelj Kliničke bolnice Split, primarijus dr. Julije Meštrović (61), dobitnik je osobne Nagrade grada Splita za 2021. godinu, a predlagatelji su čak četiri splitske podružnice – Hrvatskog liječničkog zbora, Udruge leukemije i limfomi, Akademije medicinskih znanosti Hrvatske i Rotary cluba.

Profesor Meštrović došao je na čelo bolnice koja godišnje obradi skoro milijun pacijenata iz Dalmacije, iz BiH te brojne strane turiste. Jedina misterija koja se isprepliće oko Meštrovića je pitanje je li on član HDZ-a.

Julije Meštrović završio je Medicinski fakultet u Zagrebu, a nakon toga radio je u hitnoj medicinskoj pomoći u Trogiru i Splitu. Specijalizirao je pedijatriju, bio je na usavršavanju u rimskim bolnicama Gemelli i Bambino Gesu te u Manchesteru, New Castleu i Ljubljani. Izvanredni je profesor na Medicinskom fakultetu u Splitu od 1998., napisao je 16 znanstvenih radova koji su bili citirani u uglednim svjetskim časopisima, objavio je više od 50 kongresnih priopćenja, autor je i koautor šest knjiga te je sudjelovao u realizaciji niza znanstvenih projekata.

Bio je glavni urednik časopisa Signa Vitae, urednik časopisa za pedijatriju Central European Journal of Medicinsa. Bio je predsjednik i dopredsjednik Hrvatskog pedijatrijskog društva, obnašao je dužnost potpredsjednika Europskog pedijatrijskog udruženja (European Paediatric Association), a u prosincu 2019. godine izabran je za tajnika tog društva.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI