PLENKOVIĆ S PRAVAŠIMA I SRBIMA RUŠI PENAVU! Presedan u Vukovaru: Sporazum koji je digao HDZ na noge

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Borba za vlast u Vukovaru na nadolazećim lokalnim izborima biti će tijesna i vrlo neizvjesna. Znaju to vrlo dobro i u HDZ-u koji je u tu borbu odlučio krenuti s velikim blokom stranaka s kojima je nedavno potpisan koalicijski sporazum slijedom kojega su se vladajućoj stranci pridružili Demokratski HSS, Hrvatska stranka umirovljenika, HSP AS, HNS, HSLS i Blok umirovljenici zajedno.

Prijetnja je i Željko Sabo

Družina je ovo s kojom Plenković kreće na svojeg nekadašnjeg stranačkog kolegu Ivana Penavu, aktualnog gradonačelnika i bivšeg HDZ-ovca koji se na unutarstranačkim izborima promovirao u jednoga od najvećih Plenkovićevih kritičara. Nedugo potom Penava je napustio HDZ te se na parlamentarnim izborima pridružio Domovinskom pokretu, čiju potporu uživa i sada pred nove lokalne izbore.

Osim HDZ-ova kandidata Nikole Mažara, Penavin opstanak na čelu grada ugrožava i kandidatura bivšeg gradonačelnika Željke Sabe, a u Vukovaru bi pak presudni mogli biti glasovi srpske nacionalne manjine koju nacionalni Plenkovićev koalicijski partner SDSS mjesecima vrbuje da glasa protiv Penave, te podrži Mažara.

Mažar nije baš omiljen

 



Međutim to među Srbima u Vukovaru baš i ne pada na plodno tlo budući da je Mažar u Gradu heroju uz ostalo poznat i kao jedan od onih koji su svojedobno opstruirali Kolonu sjećanja.

Kako tvrde upućeni poraz na lokalnim izborima u Vukovaru, ali i cijeloj županiji bio bi strašan poraz za HDZ, ali i bolan udarac Plenkovićevom egu, pa se po tom pisanju posebno angažirao ministar obrane i prvi čovjek ondašnje županijske organizacije Mario Banožić koji je s nekolicinom stranaka potpisao Sporazum o zajedničkom izlasku na lokalne izbore.

Taj sporazum ne pozdravljaju ni u dijelu vladajuće stranke pa podsjećaju da su svoje ljude rastjerali da bi se danas lovili za slamku spasa u manjim strankama.
Facebook Comments

Loading...
DIJELI