PLENKOVIĆ SE DISTANCIRAO OD SVIH! Potpuno pobjesnio na partnere: On više nikome ne vjeruje

Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Premda u kampanji za nadolazeće lokalne izbore članovi Vlade kojom ravna premijer Andrej Plenković nastoje djelovati skladno, odnosi u vladajućim redovima daleko su od idealnih pa se po kuloarima sve intenzivnije spominje moguća mini rekonstrukcija Vlade, a paralelno s time priča se i o zahlađenju odnosa među koalicijskim partnerima.

Premijera je tako nedavno ozbiljno naljutio prvi čovjek Reformista Radimir Čačić koji se priklonio oporbi zahtjevajući smjenu ministra zdravstva Vilija Beroša. Ministra kojem u posljednje vrijeme ništa ne ide od ruke i sam bi Plenković bio spreman eliminirati da se nije pojavio onaj famozni zahtjev oporbe za njegovim opozivom, radi kojeg se premijer pretvorio u Beroševa odvjetnika, mimo svoje volje.

Naljutio ga Čačić

No, kako tvrde HDZ-ovci, Čačić ga je iznenadio i naljutio svojom nelojalnošću i javnim prozivkama radi kojih razmišlja da se prije Beroša riješi upravo njega. Čačića bi Plenković mogao kompenzirati Hreljom i njegovim umirovljenicima, no smjene ministara i reforma Vlade ipak su nešto kompleksniji zahvat. Naime, kako tvrde naši sugovornici bliski Plenkoviću, premijer je svjestan kako su neke reforme poput obnove ili rekonstrukcije zdravstvenog sustava nužne, međutim, stanje u stranci je toliko očajno kada su u pitanju kadrovi da on naprosto nema koga postaviti na pozicije ministara koje bi smijenio. Nisu Plenkoviću problem samo stranački članovi, već i ljudi koji rade u državnoj upravi, a koji su se nerijetko domogli pozicija po stranačkoj liniji, a bez stručnih kompetencija.

Premijer nikome ne vjeruje



To je nešto u što se ne usudi dirati jer je svjestan kakve bi revolte taj potez izazvao, a s druge strane i sam uviđa kako bez cijelovite rekonstrukcije na pomake može zaboraviti. Što je svjesniji situacije, to je Plenkoviću teže, svjedoče naši sugovornici te kažu da u zadnjih nekoliko tjedana premijer više nikome ne vjeruje pa ni svojim najbližim suradnicima Teni Mišetić i Frki Petešiću od kojih se također djelomice distancirao, sve više vremena provodi sam promišljajući o daljnjim potezima, nikome više ne vjeruje do kraja, a posebno su ga zasmetali medijski napisi o Gabrijeli Žalac i ministru Mariću iz kojih je uvidio kako kao predsjednik Vlade uistinu mora voditi računa o tome da u bliskosti s ministrima ne prijeđe granicu

Facebook Comments

Loading...
DIJELI