PLENKOVIĆ SE OGLASIO O MILANOVIĆEVOM ‘ULTIMATUMU’: ‘Najednom pjevamo neku drugu pjesmu, situacija je na rubu bizarnosti!

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Premijer Plenković i danas je na terenu. Ovaj put u Ivanić Gradu gdje je razgovarao s gradonačelnikom Javorom Bojanom Lešom i županom Zagrebačke županije Stjepanom Kožićem.

Nakon sastanaka s predstavnicima gradske uprave dao je izjavu medijima.

Premijer je zahvalio Kožiću i Lešu na svim postignućima u Ivanić Gradu.

“U mandatu naše Vlade ugovoreno je 514 milijuna eura europskih sredstava projekata koje pridonose razvoju Zagrebačke županije. Ova županija dobila je 28 posto više prihoda 2020. u odnosu na 2017. To znači da se županija potvrdila među pet najrazvijenijih županija u Hrvatskoj. Ima specifičan geografski položaj, ali i više od 300 tisuća ljudi, među kojima su brojni poduzetnici. Primjer ulaganja u zdravstveni turizam te u školsku infrastrukturu je jako dobro”, uvodno je rekao premijer Plenković.

Naravno da je novinare najviše zanimalo ponovni sukobi i prepirke oko izbora predsjednika Vrhovnog suda sa predsjednikom Zoranom Milanaovićem.“Mi sada raspravljamo kao da smo u situaciji ili ovako ili onako. Zna se da je objavljen javni poziv i sad najedanput pjevamo neku drugu pjesmu. Ovakva situacija se uopće nije trebala dogoditi. Ona se nije dogodila zahvaljujući nama. Treba poštivati propise koji su na snazi. I točka. Ne može to doći na dnevni red Sabora. Ne da mi se više preko medija komunicirati o tome tko će koga zvati. Sve skupa je to, realno gledano bizarno. Milanovićeva kandidatkinja Zlata Đurđević je četvrta kandidatkinja, kao rezerva”, istaknuo je Plenković.

Plenković se upitao što je zapravo spriječavalo Zlatu Đurđević da se i već prije kandidira za predsjednicu Vrhovnog suda.

Zašto uopće ova tema? To se treba pitati.

“Nismo mi strana, strana je Sabor, DSV i predsjednik republike koji bira predsjednika Vrhovnog suda”, naglasio je premijer.

A na istoku Slavoije dogodio se još jedan odlazak iz stranke.

Naime Damir Juzbašić, ravnatelj Ravnateljstva za robne zalihe RH koji je u utorak napustio Hrvatsku demokratsku zajednic.  Predstavio je nezavisnu kandidaturu za gradonačelnika Županje poručivši kako mu je taj grad “draži od bilo koje fotelje”.

“Doživio je ozbiljnu dezorjentaciju i istupio. Ne znam što je mislio. To je smiješno. Meni je djelovao relativno suvisao, a sada…on bi se trebao brinuti”, komentirao je Plenković slučaj Juzbašića i njegov odlazak iz stranke.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI