PLENKOVIĆ SE OPET ŽESTOKO OBRUŠIO NA MILANOVIĆA: Prozvao ga zbog protuzakonskih radnji!

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Premijer Plenković nastavlja svoje obilaske Lijepe naše i aktivno je u kampanji za lokalne izbore u svibnju iako sama kampanja naravno još nije niti počela.

Danas je u iz središta Međimurske županije, Čakovca komentirao odluku Ustavnog suda  koda predsjednik može predložiti za kandidata predsjednika ili predsjednice Vrhovnog suda samo kandidate koji su se javili na javni poziv DSV-a. O svemu je javnost obavjestio i sma predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović.

ODLUKU USTAVNOG SUDA SMATRA I VIŠE NEGO OČEKIVANOM

Novinari su pitali je li za njega bila očekivana odluka Ustavnog suda i što očekuje od predsjednika Zorana Milanovića.

“Ne vidim ništa neočekivano. Cijela ta priča je od prvog dana, po meni, isfabricirana. Zakon je donesen prije tri godine s ciljem da proces bude transparentniji i informativniji. Svi su znali da je javni poziv. Tko je želio biti kandidat, mogao se javiti. Sada smo očekivali što će reći Ustavni sud. On je rekao jedino logično što je mogao reći. Za mene tu nema ništa neočekivanog. Smatram da je cijela priča nepotrebna i isfabricirana tema do koje nije trebalo doći”, kazao je Plenković a prenosi RTL.



PREDSJEDNIKU POSLAO JASNU PORUKU

Na opetovano pitanje novinara o tome što on dalje očekuje od predsjednika, premijer je kazao kako Milanović ne može krenuti u nešto što je protuzakonito i to tumačiti kako želi odnosno ostavljati dojam da je nešto ovako ili onako.

“To jednostavno nije tako od prvog trenutka. Jasno je to svakome tko se iole razumije u pravo. Protuzakonita procedura nije mogla nikako rezultirati ničim konkretnim, niti će rezultirati”, kazao je Plenković.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI