PLENKOVIĆ SE POHVALIO VLADINOM INTERVENCIJOM U PANDEMIJI ‘Danas imamo 50 tisuća radnih mjesta više nego prije koronakrize’

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković u ponedjeljak se u Banskim dvorima sastao s predstavnicima Francuske udruge poslodavaca (Medef) te šefovima i predstavnicima više francuskih poduzeća. Tom je prigodom rekao da je hrvatska Vlada u koronakrizi učinila sve što je mogla kako bi sačuvala radna mjesta. “Zbog toga danas imamo 50 tisuća radnih mjesta više nego prije krize”, istaknuo je Plenković.

Francuski poslodavci su se prije susreta s hrvatskim premijerom sastali s potpredsjednikom Vlade i ministrom financija Zdravkom Marićem, koji ih je upoznao s gospodarskom situacijom u zemlji i pristupom pandemiji.

U razgovoru s francuskim poslodavcima, Plenković je rekao da se do početka 2020. hrvatska Vlada “ponosila smanjenjem duga, proračunskom stabilnosti i proračunskim viškom, što je bio smjer za uvođenje eura 2023., no koronakriza je poremetila vladinu agendu i vođenje gospodarskih i financijskih politika”.

Naglasio je kako je nakon izbijanja pandemije Covida-19 “državna intervencija bila snažna, brza i efikasna”.

Plenković je također izrazio zadovoljstvo proteklom turističkom sezonom. Naglasio je kako se očekuje da će rezultati biti na razini od 70 do 75 posto turističke sezone 2019. koja je bila rekordna.



Podsjetio je kako je Hrvatsku prije dvije godine posjetilo više od 20 milijuna turista, ostvareno je 108 milijuna noćenja, a poduzeća povezana s turističkim sektorom ostvarila su 12 milijardi eura profita.

Hrvatski premijer je naglasio da je Francuska veliki partner Hrvatske, a okvir za suradnju postoji od 2010. godine.

Inače, uoči posjeta francuskog predsjednika Emmanuela Macrona Hrvatskoj u nadolazećim mjesecima priprema se novi okvir za strateško partnerstvo. Plenković je rekao kako će taj okvir biti “puno dublji i napredniji i podignut će odnose dviju zemalja na višu razinu”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI