PLENKOVIĆ SE POJAVIO PRED NOVINARIMA: Komentirao izbore u susjedstvu, pa opet okrznuo Milanovića! ‘Njemu to očito nije bitno’

Foto: Screenshot N1

Hrvatska demokratska zajednica održala je  sjednicu Nacionalnog vijeća i Predsjedništva Hrvatske demokratke zajednice.

Nakon održane sjednice premijer Andrej Plenković obratio se medijima.

“Zahvalili smo našoj predsjednici Karlovačke županijske organizacije na gostoprimstvu prošloga tjedna u Karlovcu. Izrazili smo sućut obitelji Đure Dečaka, župana virovitičko-podravskog. Razgovarali smo i o nastavku brutalne ruske agresije na Ukrajinu. Osudili smo ratni zločin u Buči gdje vidimo ubijanje civila na jedan zvjerski način”, kazao je na početku premijer Plenković.

“Razmotrili smo situaciju nakon izbora u Mađarskoj i Srbiji. Čestitam premijeru Orbanu i predsjedniku Vučiću čija je stranka dobila potporu da formira parlamentarnu većinu i Vladu”, osvrnuo je premijer na izbore u susjedstvu.

O rekonsktrukciji Vlade više riječi bit će u narednim danima.Upitan da komentira izjave predsjednika Milanovića o Ukrajini i raskorak između dvije važne figure u državnom vrhu oko rata u Ukrajini, rekao je:

“Ruska agresija na Ukrajinu, apela da se stane, potpora Ukrajini. Nisam vidio izjave, ali što se tiče mojih stavova o Ukrajini, mi smo tu vrlo konzistentni. Što se tiče raskoraka, to nije pitanje za nas, to je pitanje za one koje ne vide dobro stvari koje su svakome jasne. Ja pretpostavljam da vi svi pratite ono što govore brojni drugi čelnici”, rekao je  Plenković.

Komentirao je također  i zašto se Milanović i on još uvijek nisu sastali vezano uz pad letjelice u Zagrebu.

“Ja sam njemu poslao pismo 24. veljače da se sastanemo u formatu Vijeća za nacionalnu sigurnost. Ne znam zbog čega se ne sastajemo, ali očito to njemu nije toliko bitno”, kazao je Plenković.

“Ne vidim neku svijetlu budućnost lažljivaca u politici poput Grmoje. Kapulica govori istinu. Znači da ovaj drugi laže”, rekao je o okladi Marija Kapulice i Nikole Grmoje zbog koje je HDZ-ovac otišao na poligraf.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI