PLENKOVIĆ SE PONOVNO HVALI: ‘Država intervenira tamo gdje nitko drugi ne može’

Screenshot/N1

Sjednica Vlade održana je u četvrtak u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici.

Nakon toga je premijer Andrej Plenković dao izjavu za medije.

Govorio je o energetskoj krizi, ali i o tome što je sve hrvatska Vlada napravila kako bi pomogla građanima u toj krizi.

“Ovaj plan kojeg je jučer iznijela predsjednica EK, a koji se pripremo u konzultacijama s članicama ima tri elementa. Prvo je mjera uštede energije, drugo je diverzifikacija opskrbnih pravaca te u konačnici prelazak na obnovljive izvore energije. Ovaj plan je vrijedan 300 milijardi eura, 225 mlrd u zajmovima, 75 mlrd u bespovratnim sredstvima. Za nas je posebno važno kad je riječ o investicijama koje se odnose na plinsku i naftnu infrastrukturu, otvaraju se mogućnosti za dodatna ulaganja, proširenje kapaciteta i tako Hrvatska postaje strateška zemlja kada je riječ o diverzifikaciji opskrbnih pravaca”, rekao je Plenković.

Dodao je kako “Vlada poduzima sve nužne aktivnosti”.“Imamo kriznu skupinu koja vodi računa o tome da se na vrijeme popune kapaciteti skladišta plina. Hrvatska Vlada, u ovim okolnostima, koje su sve samo ne uobičajene, vodi računa o energetskoj sigurnosti građana i građanki”, istaknuo je.

Nabrojao je i dosadašnje donijete mjere za ublažavanje udara cijene rasta energenata.

Još jednom je napomenuo kako “država intervenira tamo gdje nitko drugi ne može te vodimo računa o energetskoj sigurnosti građana”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI