PLENKOVIĆ SKIDA ODGOVORNOST SA SEBE OKO CJEPLJENJA: Opet se osvrnuo na Milanovića i poručio: Nećemo glumiti zajedništvo, država funkcionira

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Premijer Plenković danas je nastavio svoju turneju po Dalmaciji, nakon Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko- neretvanske županije na red su stigle Šibensko-kninska i Zadarska.

Ne osjeća se odgovornim

Novinari su Plenkovića u Šibeniku pitali osjeća li se odgovornim za probleme s cijepljenjem, na što je rekao kako će zahvaljujući njegovom angažmanu u Hrvatsku doći 3,2 milijuna cjepiva.


“Ne angažmanu oporbe, nego zahvaljujući mom angažmanu i Vladinom”, poručio je i kazao kako se ne osjeća odgovornim.

“Ministar Beroš je dobio precizan i jasan zadatak da popravi te tehičke detalje. Sutra će na Vladi izvijestiti o poduzetom”, rekao je Plenković upitan hoće li ministar zdravstva Beroš otići ako ne uvjeri da je riješio poteškoće.prepucavanju s predsjednikom Milanovićem rekao je kako prepucavanja – nema.

“Postoji kulturna komunikacija, argumenti. Slušajte, gledajte, pratite pa vidite tko koga vrijeđa. Mi smo kao Vlada uvijek bili konstruktivni, ja sam čovjek vrlo otvoren i vrlo jasan, što vidite to dobijete. Nema glumatanja, nećemo glumatati zajedništvo. Država funkcionira, ništa joj ne fali”, rekao je Plenković.

Ranije je kazao kako je danas u Šibeniku kao predsjednik HDZ-a kako bi podržao sve HDZ-ove kandidate na lokalnim izborima.

“Ovdje je županija podnijela velike napore u pogledu razvoja života u suradnji s Vladom”, rekao je Plenković.

Ide u Benkovac i Zadar

Premijer Plenković će kasnije  posjetiti Zadar gdje će u 12:45 obići zatvoreno plivalište Športskog centra Višnjik te nazočiti prezentaciji novog projekta društvene infrastrukture – izgradnja olimpijskog bazena.

Nakon toga, sastati će se sa županom Zadarske županije Božidarom Longinom i gradonačelnikom Grada Zadra Brankom Dukićem. Prije Zadra premijer Plenković će u Benkovcu sudjelovati na svečanosti puštanja u rad VE Korlat.

Tom prigodom bit će najavljena i izgradnja SE Korlat i prvog obnovljivog hibridnog energetskog parka u Hrvatskoj.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI