PLENKOVIĆ ‘SPUSTIO’ MILANOVIĆU ZBOG PISMA: ‘Želi ukazati na svoje postojanje, razgovarat ćemo kad dođe vrijeme za to’

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Nakon posljednjeg ovogodišnjeg sastanka na vrhu Europske unije Andrej Plenković dao je izjavu za medije u kojoj je, među ostalim, prokomentirao pismo koje mu je poslao Zoran Milanović a čiji je detalje danas i objavio.

Podsjetimo, Milanović je u pismu izrazio svoje nezadovoljstvo i protivljenje usvojenim Zaključcima Vijeća EU jer se njima ne jamče prava Hrvata u Bosni i Hercegovini kao konstitutivnog naroda.

“To je sad postala neka praksa da ima nekoliko aktera na hrvatskoj političkoj sceni koji se meni obraćaju tako da pisma šalju medijima. Čim mi ga netko pošalje medijima ja ga doživljavam odmah manje relevantnim i bitnim jer više to doživljavam kao nečiji PR potez, ne bi li netko ukazao na svoje postojanje.

Ja sam to shvatio kao njegovu osobnu zahvalnost za moja stajališta izrečena u Sarajevu kad su me pitali što mislim o njegovim izjavama vezano za genocid u Srebrenici. Kad dođe vrijeme i kad se vidimo, malo ću porazgovarati s njim”, rekao je Plenković u Bruxellesu.

“Što se tiče metode pregovora na razini Vijeća za opće poslove, radi se o velikom dokumentu koji se odnosi na puno zemalja jugoistoka Europe. To su zaključci koji su se tek nakon dvije godine donijeli na temu proširenja. Ovi zaključci su bolji od onih NATO-vih za Hrvate u BiH. Ovi zaključci su puno širi i sve što je bitno za Hrvate u BiH mi smo uvrstili. A puno će važnije biti ovo što ću ja sad reći šefovima država i vlada”, dodao je premijer Plenković.



 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI