PLENKOVIĆ SRETAN I ZADOVOLJAN: ‘Ovo je ta velika godina isporuke, Pelješki most, euro i sada ovo’

Foto: Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

U četvrtak je održan sastanak parlamentarne većine, a izjavu nakon sastanka dat će predsjednik Vlade Andrej Plenković. 

Podsjetimo ministri unutarnjih poslova država članica EU-a i šengenskog prostora dali su danas zeleno svjetlo za  ulazak Hrvatske u Schengen.

Upravo se to očekuje da će komentirati premijer Plenković.

Plenković se na početku zahvalio članicama Schengena na jednoglasnoj podršci Hrvatskoj. “U proteklih 6 godina radili smo predano na svim reforma, ispunili smo 281 preporuku. Ovo je velika godina isporuke: Pelješki most, europodručje, zamjena kune eurom i sada Schengen”, kazao je premijer.

Zahvalio se ministrima i Vladi, policiji i svima koji su dali doprinos u ovom procesu. “Nije mi poznato da je bilo koja zemlja ušla istoga dana u Schengen i u europodručje.”



Podsjetio je da je Slovenija uložila izjavu u kojoj je podsjetila na arbitražu te da je Hrvatska izjavom odgovorila.

“Zahvaljujemo Sloveniji na potpori. To je najbitnije”, rekao je premijer.

“Niti jedna država članice nije imala nikakve rezerve prema Hrvatskoj. nitko ni danas nije imao problema s Hrvatskom. Prvi smo koji smo napravili nezavisni mehanizam za provjeravanje i gledanje kontrola na granici”, dodao je Plenković.

Osvrnuo se i na pad MiG-a. “Oba pilota se osjećaju bolje. Što se tiče istrage, nemam novih informacija.”

Plenković je komentirao i glasanje o obuci ukrajinskih vojnika. “Mislim da bi se trebali bojati oni koji ne budu za sudjelovanje Hrvatske u misije EU-a, to će biti njihov pečat.

Osvrnuo se i na izjave zastupnika Zurovca. “Netko na Zurovca radio pritisak? Ako je to tako onda ja ima veliki komunikacijski upit u to što on percipira kao pritisak. Zurovac je meni poslao poruku prije par dana, kaže on ovako, malo je indiskretno, ali moram ovako da otklonimo, on će mi oprostiti, citiram:

‘Poštovanje, volio bih da popijemo kavu i porazgovaramo oko obuke vojnika, mogu se prilagoditi oko termina i doći do Vlade s obzirom da siugurtno imate više obveza’.

Ja kažem da sam na putu i da mogu najranije danas, u četvrtak, ali da sam zadužio Bačića da porazgovara sa svim klubovima. Dakle, niti sam ja niti je Branko radio pritisak”, rekao je Plenković.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI