Plenković sve skloniji izvanrednim izborima, i to prije nego SDP smijeni nesposobnog Bernardića!

Sanjin Strukic/PIXSELL

Plenković može biti zadovoljan jer se nakon prvog kruga lokalnih izbora Hrvatska doista zaplavila. A kako stvari sada stoje biti će još i plavlja nakon drugog kruga. I kada se podvuče crta, predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću novo preslagivanje u Saboru ili, kako to on naziva novo konfiguriranje, samo bi donijelo nove napetosti, mučna trgovanja i nestabilnu većinu koja bi uglavnom ovisila o psihofizičkom stanju jednog Tomislava Sauche ili pak nekog drugog. Stoga su najrealniji novi izbori dok se grogirani protivnik - SDP ne trgne

Ide mi, u životu ide mi, komotno je mogao zapjevati premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković nakon prvog kruga lokalnih izbora.

I bez obzira što je njegov favorit u Zagrebu Drago Prgomet doživio totalni izborni fijasko Plenković može biti zadovoljan jer se nakon prvog kruga lokalnih izbora Hrvatska doista zaplavila. Rezultat koji je HDZ postigao u odnosu na 2013. značajno je bolji, a, po svoj prilici, biti će još bolji nakon drugog kruga izbora. I kada se podvuče crta, predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću novo preslagivanje u Saboru ili, kako to on naziva novo konfiguriranje, samo bi donijelo nove napetosti, mučna trgovanja i nestabilnu većinu koja bi uglavnom ovisila o psihofizičkom stanju jednog Tomislava Sauche ili pak nekog drugog. A u situaciji kada se glavna oporbena stranka koprca u unutarstranačkim trzavicama i kada njezin čelnik Davor Bernardić otkako je izabran na to mjesto, beskrajno luta bespućima SDP-ove zbilje, HDZ nikad nije imao bolju priliku grogiranog protivnika do kraja ‘dotući’.

Toga su svjesni imnogi u SDP-u koji bi rado svrgnuli Bernardića s čelnog mjesta stranke. No, njihov najveći problem leži u činjenici da je Bernardić izabran za predsjednika stranke na unutastranačkim izborima koji su se održali 19 studenog prošle godine na puno demokratskiji način nego li je to bio slučaj s izborom čelnika HDZ-a Andrej Plenković i njegovog prethodnika Tomislava Karamarka, koji nisu imali protukandidata. A nesretni Bero morao se ‘tući’ sa šestero protukandidata, Rankom Ostojićem, Orsatom Miljenićem Toninom Piculom, Gordanom Sobol, Karolinom Leaković i Vesnom Škulić. Podsjetimo,Davor Bernardić je bio uvjerljivi pobjednik prvog kruga izbora za predsjednika SDP-a, a u drugom krugu potukao je Ranka Ostojića bivšeg SDP-ova ministra policije. Od tada Bernardić nikako ne uspijeva povezati konce u stranci, a insajderi tvrde da su mu otpočetka klipove podmetali bivši Milanovićevi kadrovi, ali i lijevi mediji, koji su Bernardića pod svaku cijenu htjeli proglasiti nesposobnim i dekapitirati ga. I u tome su, čini se, uspjeli. Pogotovo nakon loših izbornih rezultata SDP-a na lokalnim izborima i potopa koji je ta stranka doživjela primjerice, u Splitu i Zagrebu,ali i mnogim drugim mjestima.

Iz svega ovoga je razvidno da se Bernardiću ne piše dobro te da će pokret otpora u stranci bivati svakim danom sve jači i jači.Oponenti u stranci će tražiti njegovu smjenu jer s ovakvim Bernardićem SDP nema što tražiti na narednim parlamentarnim izborima.Tim prije što SDP već sada gubi primat najjače oporbene stranke, i to ponajviše zahvaljujući Berinim sve nesuvislijim javnim nastupima. Kormilo lidera oporbe sve više je u rukama agilnog šefa HNS-a Ivana Vrdoljaka, što dodatno motivira sve veći broj nezadovoljnih SDP-ovaca da traže Bernardićevu smjenu i novog lidera stranke. Svega su toga svjesni i u HDZ-u pa Plenkovića, njegovi stranačke kolege, sve više nagovaraju da što prije ide na izvanredne izbore prije nego li SDP smijeni nesposobnog Bernardića!

Facebook Comments



Loading...
DIJELI