Plenković u Bruxellesu europskim pučanima objašnjavao izbore u BiH

screenshot, n1

U Bruxellesu se održava sastanak Europske pučke stranke. Hrvatski premijer Andrej Plenković u posjetu i sam će prisustvovati tom sastanku na kojem će, kako sam navodi, okušati nametnuti temu o položaju Hrvata u BiH.

“Iskoristit ću ovu prigodu da izvijestimo o situaciji u Bosni i Hercegovini nakon općih izbora, da upoznamo lidere s detaljima i našim viđenjem onoga što se dogodilo, osobitno s obzirom na položaj hrvatskog naroda u BiH i nužnost legitimne zastupljenosti kao konstitutivnog naroda”, poručio je Plenković, a prenosi N1.

Na tom sastanku će, kako je nadodao, tražiti vođenje konstruktivne rasprave jer Vlada hoće da ta tema dobije odgovarajuću pozornost s obzirom na to da je njegov dojam da jako suženi krug ljudi zna što se točno događa. Istovremeno, na sastanku Europskog vijeća u Bruxellesu glavna tema će biti Brexit, a Ujedinjeno Kraljevstvo i Europska unija još jednom će pokušati postići dogovor oko razdruživanja.

Na radnoj večeri britanska premijerka Theresa May iznijet će trenutačnu poziciju svoje zemlje oko izlaska, a uoči odlaska u Bruxelles u britanskom je parlamentu poručila da je odlučna u postizanju dogovora s Unijom.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI