Plenković u Davosu: Razgovarao o migrantskoj krizi te stabilnosti EU nakon Brexita

Patrik Macek/PIXSELL

U petak će premijer uz sudjelovanje na panelu pod nazivom "Go East: Strenghtening Europe's Neighbours" sastati i s glavnim tajnikom NATO-a Jensom Stoltenbergom.

Predsjednik hrvatske vlade Andrej Plenković počeo je u četvrtak navečeru Davosu bilateralne susrete sa sudionicima Svjetskog ekonomskog foruma. Dočekala ga je predsjednica i ministrica zaštite okoliša Švicarske konfederacije Doris Leuthard, piše Večernji list. 

Razgovarali su o migrantskoj krizi te stabilnosti EU nakon Brexita. Predsjednica Leuthard izrazila je svoje uvjerenje da EU ima budućnost. Izraženo je zadovoljstvo što su hrvatski građani izjednačeni s ostalima iz EU, jer je Švicarska ratificirala protokol o slobodnom kretanju.

U razgovoru s gruzijskim premjerom Plenković je izrazio potporu težnjama Gruzije u euroatlantskim integracijama i rješavanju viznog režima za građane Gruzije.

Plenković je iznio i iskustva Hrvatske s mirnom reintegracijom okupiranih teritorija, što je problem i Gruzije.

U petak će premijer uz sudjelovanje na panelu pod nazivom “Go East: Strenghtening Europe’s Neighbours” sastati i s glavnim tajnikom NATO-a Jensom Stoltenbergom.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI