PLENKOVIĆ U ELEMENTU: Branio Beroša i komentirao slučaj Mamić! Milanoviću uputio zanimljivu poruku! Nije ostao dužan i Čačiću

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Premijer Plenković danas je boravio u Rijeci i nakon  obilaska gradilišta riječke Nove bolnice obratio se novinarima.

Upitan o tome zašto Vlada nema hrabrosti izmijeniti Zakon o kaznenom postupku, tvrdi kako su isti mijenjani nekoliko puta.

Slučaj Mamić i podrška Berošu

Komentirao je naravno i slučaj Mamić, odnosno njegov zahtjev da zatvorsku kaznu služi u BiH i reakciju hrvatskih pravosudnih organa, točnije Županijskog suda u Osijeku. Smatra da mu je Sud trebao izreći mjeru mjeru opreza i smatra da ju je očito u ovom slučaju trebalo biti.

Plenković je potom ponovno morao komentirati situaciju oko ministra Beroša pritisnutog novom aferama, te mu je ponovno dao svoju podršku.



“Ne znam za cvjetne aranžmane, o tome ćemo pričati sutra”. Ima li podršku, govori da je na to već odgovorio. Ništa ne želi reći o činjenici da oporba traži opoziv, a upitan šteti li im opoziv na lokalnim izborima govori kako isti nije pokrenut. “Bit će 12-0, zna ovdje i gospodin Komadina”, tvrdi premijer.

Župan varaždinske županije Čačić rekao je kako pet ministara navodno nema podršku premijera.

“Ili on sanja ili sam ja nešto prespavao. Nikada, ali baš nikada mi o toj temi nismo razgovarali. Niti je on premijer niti ima ovlasti za to”, govori.

Upitan o šefu SDP-a Peđi Grbinu, samo ga je kratko nazvao vodonošcem i kurirom.

Ponovno je upitan o ministru Berošu: “Ako bude kakva inicijativa Vlada i parlamentarna većina će to odbiti. On ima obvezu raditi projekte, kakvo je recimo primjer ove bolnice…”, rekao je pa nastavio nabrajati projekte na kojima Beroš treba raditi.

Obilježavanje obljetnice u Jasenovcu

Bliži se i još jedna komemoracija u Jasenovcu, a premijera su upitali o navodima da Milorad Pupovac (SDSS)  ne želi ići s njim na istu, govori kako novinarka bunca.

“Prva informacija je sljedeća: spomen područje je organizator, oni su kao i sve slične situacije organizirali sve sukladno epidemiološkom okviru. Počinje u 9 i traje do 13 sati. I pojedina izaslanstva u pojedinim će razdobljima otići tamo. Mi smo kao Vlada odlučili doći u 9, Sabor će u 10, a onda sve druge…”, tvrdi Plenković.

“Što se tiče zajedničkog polaganja vijenaca, nema glumljenja. Predsjednik Republike i njegov protokol sada pokreću inicijativu da svi zajedno polažemo vijenac. Mi nismo pokrenuli životinjsku farmu u Hrvatskoj, nismo pokrenuli lavinu uvreda. Nema mjesta za glumljenje. Mi smo i zadnje četiri godine bili u Jasenovcu i to nema veze s narodima žrtava”, dodao je premijer za kraj.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI