PLENKOVIĆ U IME VLADE IZRAZIO SUĆUT OBITELJI MATEJA PERIŠE: Zahvalio srpskoj policiji na suradnji u proteklim mjesecima

Screenshot/N1

Sjednica Vlade održava se u četvrtak u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici. Na dnevnom redu su, među ostalim, odluke o raspisivanju prijevremenih izbora za članove Gradskog vijeća Grada Splita te o osnivanju Povjerenstva za koordinaciju potpore i financiranje obrazovnih, znanstvenih, kulturnih, zdravstvenih, poljoprivrednih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini za ovu godinu.

Na početku je premijer Andrej Plenković održao uvodni govor.

Izrazio je sućut u ime cijele Vlade obitelji Mateja Periše jer je u četvrtak u Beogradu utvrđeno da je riječ o njemu nakon obdukcije i DNK analize. Zahvalio je policiji Srbije i suradnji u proteklim mjesecima.

Rekao je kako je u srijedu razgovarao s Nenadom Perišom, Matejevim ocem.

Nakon toga je govorio o prošlotjednim aktivnostima na kojima su sudjelovali članovi Vlade.Rekao je kako su sudjelovali na Križnom putu, a obilježili su i 100 godina rođenja Franje Tuđmana te se prisjetili njegove uloge u stvaranju moderne Hrvatske.

Govorio je i o dokumentu koji je usvojila Europska komisija “Repower EU”, rađen na odlukama o raskinuću ovisnosti o energentima koji dolaze iz Rusije.

“Predstavlja plan kako diverzificirati pravce opskrbe. Jedan je ušteda energije, drugo diverzifikacija pravaca nabave i treće, ubrzanje zelene tranzicije”, naglasio je Plenković.

Na kraju je istaknuo kako je “danas dosta važan dan jer se u Istri održava velika konferencija HBOR-a”.

Naveo je detalje konferencije te naglasio kako je tamo prisutan ministar financija Zdravko Marić.

Dodao je da postoji i šest financijskih instrumenata koji će pomoći jačati financijsku konkurentnost.

“I ovdje vidimo dodanu vrijednost članstva Hrvatske u EU-u”, zaključio je Plenković.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI