PLENKOVIĆ U LAVOVU: Na pomolu snažnija gospodarska suradnja Hrvatske i Ukrajine?

Foto: Twitter/ AndrejPlenkovic

Predsjednik Vlade Andrej Plenković nakon Kijeva, svoj dvodnevni službeni posjet Ukrajini nastavlja u četvrtak u Lavovu. U srijedu se sastao s cijelim državnim vrhom zemlje, a s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim potpisao Zajedničku deklaraciju o europskoj perspektivi te zemlje.

Plenković će u Lavovu posjetiti Ukrajinsko katoličko sveučilište i održati predavanje o budućnosti Europe, a sastat će se i s gradonačelnikom toga grada. Predviđeno je i polaganje cvijeća na spomenik Hrvatima poginulima na Istočnom bojištu u Prvom svjetskom ratu. Hrvatski premijer susrest će se s profesorima i studentima kroatistike i sastanak s predstavnicima hrvatskih udruga.

Uz premijera, u Ukrajini je i gospodarsko izaslanstvo. U planu je održavanje druge sjednice Zajedničkog povjerenstva za gospodarsku suradnju između hrvatske i ukrajinske vlade.

U Ukrajinu je otputovalo 90-ak hrvatskih gospodarstvenika iz 59 tvrtki, najviše iz područja farmaceutske i IT industrije, poljoprivrede i turizma koji će sudjelovati na forumu na kojem se s ukrajinske strane očekuje 170 gospodarstvenika iz oko 150 tvrtki.

Osim Plenkovića, u izaslanstvu su ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić te ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.Facebook Comments

Loading...
DIJELI