PLENKOVIĆ U PETRINJI: ‘Očekujemo ubrzanu obnovu u narednim tjednima. Uz kontejnere smo zbog velikih vrućina osigurali i klima uređaje’

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković i potpredsjednik Vlade Tomo Medved u utorak su u Petrinji održali sastanak sa Stožerom civilne zaštite.

“Održali smo vrlo sadržajan sastanak sa Stožerom, koji već 6 mjeseci vodi potpredsjednik Vlade Medved, zajedno s potpredsjednikom Borisom Miloševićem i oni su me izvijestili o potezima. Dosad su uklonjena 154 objekta, tu je kombinacija poslovnih, stambeno-poslovnih, obiteljskih kuća, javnih, sakralnih objekata”, rekao je nakon sastanka Plenković.

Dodao je da se radi i na aktivnosti koje provodi Državni ured za stambeno zbrinjavanje, kad je riječ o nekonstrukcijskoj obnovi.

“Očekujemo ubrzanu dinamiku obnove u tjednima koji su pred nama. Uz kontejnere smo zbog velikih vrućina osigurali ljudima i odgovarajuće klima uređaje”, istaknuo je premijer.

”Mi smo u procesu obnove oštećenih zgrada, neovisno o kojem se stupnju oštećenja radi. Cilj je da sve ono što je lakše riješimo što je brže moguće. Sve što može biti funkcionalno u potpunosti do nove sezone grijanja, zadaća je svima da se to do tada riješi. U Petrinji je postavljen zajednički ured gdje će se svaki dan moći razgovarati s građanima. Očekujemo ubrzanu dinamiku u tjednima koji su pred nama”, dodao je Plenković.



“Pred nama je izrazito složen i zahtjevan postupak, slijedi nam čitav niz drugih mjera koje su usmjerene ka gospodarskoj revitalizaciji i normalizaciji stanja na cijelom ovom potresom pogođenom području”, kazao je Medved.

Plenković će poslijepodne posjetiti Požegu koju je u kratkom vremenu pogodila poplava i tuča.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI