Plenković uvjerava da je s Agrokorom sve u redu, ali dodaje: ‘Ja ne znam kako je Petrov komunicirao s Todorićem…’

Goran Kovacic/PIXSELL

"Kakvo je stanje u kompaniji pokazat će revizija, jedna od četiri svjetske top kompanije, pregledat će knjige pa ćemo vidjeti o čemu se rad", komentirao je Plenković Agrokor

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom otvorenju Belupovih novih tvornica krutih i polukrutih te tekućih oblika lijekova u industrijskoj zoni Koprivnice.

Naime, grupa Podravka uložila je u gradnju i opremanje tvornica više od 530 milijuna kuna, a projekt gradnje i opremanja povjeren je brojnim hrvatskim tvrtkama. U novim tvornicama bit će zaposleno više od 200 radnika visoke i srednje stručne spreme iz područja farmacije i kemije te tehničkih struka. Uz najsuvremeniju tehnologiju, nove Belupove tvornice predstavljaju jedno od najmodernijih farmaceutskih postrojenja. Riječ je i o jednoj od najvećih greenfield investicija u Republici Hrvatskoj. Nove će tvornice donijeti veću konkurentnost Belupovim proizvodima, a postojeće proizvodne kapacitete povećat će 1,5 puta.

Plenković je tom prigodom novinarima odgovorio i na nekoliko pitanja o Ivici Todoriću i Agrokoru, osvrnuvši se na njegovu izjavu na Nacional.

“Pročitao sam članak, kakvo je stanje u kompaniji pokazat će revizija, jedna od četiri svjetske top kompanije, pregledat će knjige pa ćemo vidjeti o čemu se radi. Nitko tko nije u kompaniji i tko nema uvid u financijske knjige ne može unaprijed donositi sudove. Plaće za svibanj su isplaćene, kompanija funkcionira normalno, nova likvidnost je došla, dostavljači dostavljaju robu, OPG-ovi su zadovoljni… dajmo izvanrednoj upravi vremena za ozbiljno financijsko restrukturiranje”, kazao je premijer, javlja Nova TV.

Na pitanje je li upoznat s navodima iz teksta  – o povezanosti Mostovca Bože Petrova s ruskim bankarima, konkretno Sberbankom, Plenković je kazao:



“Ja ne znam kako je Petrov komunicirao s Todorićem. U procesu razgovora, kad smo vidjeli da je Agrokoru potrebna financijska injekcija, razgovarali smo, procijenili situaciju i krenuli jedinim ispravnim putem – na ustavan način, zakonit način”.

Premijer je izjavio i da ne strahuje od pobune radnika koji su, posebice vozači, krenuli napuštati tvrtke koncerna, a njihovi sindikati naveli su prošlog tjedna i da ih se tjera da rade protuzakonito te da strahuju za primanja.

“Ne vidim razloga za to, primaju plaću, proces restrukturtriranja je krenuo… nama je bitno zadržati radna mjesta. Naš je prioritet hrvatska ekonomija”, ustvrdio je premijer.

Na pitanje računa li HDZ na HNS-ovu potporu u stvaranju parlamentarne većine, Plenković je kazao: “Sad smo u fazi lokalnih izbora, predlažem svima da se koncentriraju na lokalne izbore, teme koje su interesantne za županije i gradove, a o ovim temama ćemo kad lokalni izbori završe”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI