PLENKOVIĆ UVODNO: ‘Čini se da je ovaj soj virusa manje opasan nego što je to bilo ranije’

Screenshot/N1

Hrvatska Vlada u četvrtak održava sjednicu na kojoj se, među ostalim, govori o prijedlogu izmjena i dopuna Zakona o strukovnom obrazovanju te o redovitim izvješćima o aktualnom stanju vezanom za koronavirus te potres.

Na početku je premijer Andrej Plenković rekao kako pratimo iz dana u dan situaciju u vezi pandemije te da se “čini kako je ovaj soj virusa manje opasan po teške oblike virusa nego što je to bilo ranije”.

Govorio je o drugoj temi, a to je početak javnog savjetovanja o prilagodbi uvođenja eura. “Cilj je ispuniti sve kriterije sukladno Akcijskom planu do kraja prvog kvartala ove godine. Nakon intenzivnog dijela turističke sezone, od 5. rujna bit će dvojno isticanje cijena, a prelazak na euro od 1. siječnja 2023”, istaknuo je.

Dodao je kako je u cijelom procesu važna zaštita potrošača. “To mora biti sigurno, a prijelaz na euro bez troška za hrvatske građane. Očekuje se da se zakon usvoji u prvoj polovini godine”, rekao je premijer.

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved govorio je stanju obnove nakon potresa. Rekao je kako je “ugovor o iznosu od 20 milijuna kuna potpisan s izvođačem za izgradnju prvih 30 montažnih kuća na Banovini”. 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI