PLENKOVIĆ UZVRATIO JEDNAKO JAKO MILANOVIĆU: ‘Vidio sam i Mesićeve izjave, jasno je za koga radi, on vrijeđa sve redom, sramoti Hrvatsku’

Foto: Screenshot N1

Sastanak na vrhu država članica EU-a i zapadnog Balkana, koji je trajao više od tri sata, završen je u četvrtak u Bruxellesu Izjavu novinarima dao je hrvatski premijer Andrej Plenković.

Komentirao je  ranije izjave predsjednika Zorana Milanovića koji je njega i Vladu optužio da su krivi jer BiH nije dobila status kandidatkinje EU-a.

“Vidim da je Milanović ujutro imao neku pressicu koja još jednom potvrđuje da je čovjek kompletno neupućen, izoliran, u ono što se zbiva i onda govori stvari koje nemaju veze sa supstancom niti s onim što mi ovdje cijelo vrijeme radimo. A naravno, borimo se puno više od njega, konstruktivnije, inteligentnije za ravnopravnost Hrvata u BiH, što ćemo činiti i dalje”, kazao je Plenković.

Ponovio je o odlukama o ulasku Hrvatske u eurozonu i Schengena.

“Očekujem da u istom trenutku postanemo i članica europodručja i šengenskog prostora. To je važno za sve one koji danas kao Milanović, ljudima govore laži da smo bili spremni 2015. Hrvatska je 2015. imala 281 neispunjen kriterij za prihvaćanje u Schengen i nije znala kako tada iskoristiti 80 milijuna eura za jačanje granice. Mi smo sve to naravno ispunili i zaradili da dođemo u ovu fazu. Ovo su stvari koje se zarađuju radom, reformama, ozbiljnim putem, kredibilitetom unutar EU-a. To je vrlo važno kad je netko izoliran i ne prati igru, bolje je da ne izlazi na press pa ljudima govori stvari koje jednostavno ne stoje”, rekao je Plenković.Opet se dotaknuo Milanovića i njegove presice.

“Jasno je da on radi za nekoga tko nije hrvatski, on vjerojatno radi za neke, a ne samo on, vidio sam i Mesićeve izjave u Ivancu neki dan. Moramo se ozbiljno zapitati koja je to ekipa i za čije moskovske interese oni radi. To sad postaje sve skupa jasnije. Ja radim za Hrvatsku”, komentirao je Plenković.

“Čovjek apsolutno ne prati ništa, vrijeđa Ameriku, EU, predsjednicu Komisije, predsjednika Vijeća, prijeti blokadom… Radi krupnu štetu Hrvatskoj. A sad se odjednom povukao, odmaknuo od te teme. Idemo u Madrid i nećemo blokirati. On sramoti sve. Ja sve što radim za Hrvatsku radim mudro, dobro. Za koga on radi… kakve su to floskule, potpuno izoliran i neinformiran, čini nam štetu”, kazao je Plenković za kraj.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI