PLENKOVIĆ UZVRATIO NA RIMSKU POSLANICU: ‘Sve to više govori o njemu, neka sve rješava s ministrom!

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Sukob predsjednika Milanovića i ministra Banožića već dva dana puni novinske stupce ponovno se iz Bruxellesa sa samita Europskog vijeća očitovao i premijer Andrej Plenković.

Na najnovije izjave Milanovića kaže: “Ako je u Zagrebu bilo jugo, onda je u Rimu vjerojatno bilo široko. To pitanje nema nikakve veze sa mnom i treba se rješavati u trokutu ministar, predsjednik i Glavni stožer. Bilo kakve prijetnje, ucjene i najavljeni cirkusi govore o njemu, ne o nama. Ta tema nema veze sa mnom, ja se nijednom nisam miješao u proces imenovanja, promaknuća, razrješenja bilo kojeg časnika HV-a. Možete to pitati bivšu predsjednicu, Krstičevića, Milanovića, Kranja, Šundova i Banožića.. to s Vladom i sa mnom nema nikakve veze. Važno je samo je li sve provedeno zakonito, ja ću tu zaustaviti tu temu, neka to rješava s ministrom”, kazao je Plenković.

O najavljenoj blokadi procesa izbora diplomata od strane predsjednika, a sve zbog umirovljenja brigadira Burčula premijer kaže:


“Sve to morate pitati njega. Veleposlanike je dobio prijedlog prije godinu dana. Zašto to nije riješeno, sigurno nije do nas. Ove tehnikalije on mora rješavati s ministrom. Nisam se miješao prije. Imali smo sastanak vijeća za obranu zbog aviona. To je suradnja onakva kakva je realna. ne možete očekivati zaljubljenu suradnju s nekim tko stalno vrijeđa sve, prijeti, ucjenjuje, govori o auzmešu. Znate kad kažete da je nekomu uzmeš u glavi, to je gore od široko, to morate sve njega pitati”.

Na pitanje hoće li inzistirati da Gordan Lauc ostane član ZS-a kaže: “To sam 150 tisuća puta već objasnio, ljudi koji su u ZS su tamo na naš zahtjev. Savjet postoji samo kad zasjeda, njihovi stavovi koje iznose van zasjedanja savjeta su njihovi. To je sve.”“Linija hrvatske Vlade, jedina službena, je da je cijepljenje dobro, cijepiti se treba, cjepiva imamo dovoljno, cjepivo najbolje štiti od zaraze”, govori premijer i dodjae kako “oni puno govore jer ih se puno pita”.

O pretresanju stana župana Zagrebačke županije Stjepana Kožića kaže kako nema informacija osim onoga što je vidio u medijima.

“Što je istina vidjet ćemo. Vidim da je rekao da nije počinio kazneno djelo. Ne želim spekulirati, očekujem od DORH-a da izvoli odmah izaći pred medije i objasniti o čemu se radi. Ima tamo puno ljudi, nek se izvole nacrtati pred vašim kolegama i neka objasne”, kaže.

O najavljenoj blokadi procesa izbora diplomata od strane predsjednika, a sve zbog umirovljenja brigadira Burčula premijer kaže:

“Sve to morate pitati njega. Veleposlanike je dobio prijedlog prije godinu dana. Zašto to nije riješeno, sigurno nije do nas. Ove tehnikalije on mora rješavati s ministrom. Nisam se miješao prije. Imali smo sastanak vijeća za obranu zbog aviona. To je suradnja onakva kakva je realna. ne možete očekivati zaljubljenu suradnju s nekim tko stalno vrijeđa sve, prijeti, ucjenjuje, govori o auzmešu. Znate kad kažete da je nekom auzmeš u glavi, to je gore od široko, to morate sve njega pitati”,

Facebook Comments

Loading...
DIJELI