PLENKOVIĆ VEĆ IDUĆI TJEDAN OTKRIVA VELIKI PLAN! Ovo mu neće proći bez sukoba

Goran Mehkek/Cropix

Nakon što je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović poražena u srazu sa SDP-ovim Zoranom Milanovićem, vladajućom strankom zavladala je panika i nezadovoljstvo. Osim toga, provode se i ozbiljne analize koje su otpočele na sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća stranke, na kojoj se nije govorilo samo o predsjedničkim, već i o nadolazećim parlamentarnim izborima, koji izazivaju daleko veće brige u HDZ-u, nego li debakl na predsjedničkim izborima.

Zanimljivo, na druženju stranačkih glavešina, tek se diskretno spominjalo unutarstranačke izbore, a sve je izglednije da bi moglo doći do njihove odgode, jer bi takav scenarij išao na ruku šefu stranke Andreju Plenkoviću, kojemu je iznimno stalo do toga da se na poziciji predsjednika stranke zadrži u razdoblju u kojem Hrvatska predsjeda EU. Pred njim je niz važnih susreta, summita i događanja na kojima želi sudjelovati kao glavni i odgovorni akter, a to je prilika koju ne misli propustiti.

No, to što je Plenković skrojio plan, ne znači da će mu okolnosti ići na ruku. Već narednog tjedna održava se nova sjednica na kojoj će se vrlo vjerojatno potegnuti pitanje unutarstranačkih izbora, koji bi se prema stranačkom Statutu trebali održati početkom svibnja, što znači da bi s izbornim procesom uskoro trebalo i početi. Plenković je pak, tvrde upućeni svojim kolegama spreman ponuditi novu strategiju za parlamentarne izbore i opstanak na vlasti.

Plenković se planira fokusirati na parlamentarne izbore, te se ozbiljno razmatra opcija da se oni održe prije unutarstranačkih. Ipak, kako saznajemo to bi moglo izazvati lavinu negativnih reakcija među Plenkovićevim oporbenjacima u stranci, koji smatraju da nije dobro da on kao gubitnik dvaju izbora, vodi stranku na parlamentarne. Kako će se situacija rasplesti ostaje za vidjeti, no sve naslućuje da bi moglo biti prilično burno.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI