PLENKOVIĆ ŽESTOKO NA PULJKA I IVOŠEVIĆA: Pa to je sramota za Split, niti je Puljak Centar niti je (pre)Pametno to što radi! Poslao i ironičan komentar

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanosti otvorenja Središnjeg paviljona Opće bolnice “dr. Ivo Pedišić” u Sisku.

Uz njega su na svečanosti bili potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović te ministar zdravstva Vili Beroš.

“Došao sam dati snažnu potporu našim kandidatkinjama i kandidatima u drugom krugu. Prije svega dajem potporu Željki Josić za gradonačelnicu Siska. Inače, 132 milijuna kuna bila je investicija u sisačku Opću bolnicu. To je posebno važno ovdje s obzirom na posljedice potresa. Želim podržati program Željke Josić i mislim da je to sjajan program i uživa veliku potporu. Naš kandidat za župana je Ivan Celjak, a oni su oboje političari nove generacije. Oni predstavljaju novu energiju. Vlada radi na sveobuhvatnom dokumentu gospodarske, socijalne i demografske reorganizacije Banovine. U ime vodstva HDZ-a dajem im iskrenu i snažnu potporu”, rekao je Plenković.


Zadnji je dan izborne kampanje i šalju se završne poruke a premijer je ovih dana bio na turneji gdje je davao podršku HDZ-ovim kandidatima za gradonačelnike i župane u drugom krugu izbora.

Komentirao je i kandidata Ivicu Puljka za splitskog gradonačelnika te rekao kako se on “predstavlja da je iz Centra, a on nema nikakve veze s Centrom”.Podsjetimo, sporna je izjava kandidata za dogradonačelnika Splita Bojana Ivoševića, Puljkove desne ruke o tome da “kao što je prosječni Hrvat seljačina i ustaša, tako je prosječni Židov umišljeni nacist. Jasno mi je zašto se Hitler okomio baš na Židove”. Puljak se nije ogradio niti nije sankcionirao tu Ivoševićevu izjavu.

“Niti je Puljak Centar niti je (pre)Pametno to što radi. Sramota je to za Split. Splićani su obrazovani i inteligentni ljudi, oni ne vole one koji vrijeđaju simbole, a kamoli napisane tekstiće u kojima se nalazi razumijevanje i opravdava se holokaust. To je sramota! Dobro je rekao Vice Mihanović i to je strašno za Split jer Splićani zavrijeđuju ozbiljne ljude. Split treba biti sveučilišno, gospodarsko središte, a pitam se kakva bi bila suradnja s takvim čovjekom odnosno splitskim sveučilištem i izraelskim sveučilištem? Izraelci bi bili fascinirani!”, ironično je rekao Plenković.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI