PLENKOVIĆA BRINU PROTIVNICI CIJEPLJENJA: Na Jadranu kreću rigoroznije kontrole, ako se ovo ne učini slijedi nam crna jesen

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Kampanja kojom se građane nastoji motivirati na cijepljenje protiv koronavirusa naprosto ne daje rezultata.

Svjesni su toga u Vladi premijera Andreja Plenkovića, iz koje proteklih tjedana neumorno pozivaju građane da pristanu otići pod iglu, ako ništa drugo onda radi toga da se spasi ionako neizvjesna turistička sezona.

Upućeni svjedoče da Plenković više ne misli čekati, moliti i javno apelirati, porast broja zaraženih ozbiljno ga je zabrinuo, a odgovornost za to predsjednik Vlade vidi u opuštenim građanima, učestalim okupljanjima, ali i početku već spomenute turističke sezone.

Za Plenkovića sve to zvoni kao svojevrsni alarm da uistinu što prije mora nešto poduzeti, jer neostvarena sezona znači jesen prepunu turbulencija i praznu državnu blagajnu. Stanje je to koje bi se uvelike moglo odraziti na njegovu premijersku poziciju, ali i načelno na državu pa stoga kreću u ozbiljnu akciju.

”Prije svega Vlada planira još intenzivnije ući u medijsku kampanju kojom će se promovirati cijepljenje. Na to će se ići preko promotivnih spotova koji se već emitiraju. Plenković planira u svakoj mogućoj prilici naglašavati važnost cijepljenja i cjepiva, osim toga vidjeli ste i sami do kuda idemo s time, moći će se cijepiti osobe koje nisu osigurane, svi stanovnici zemlje neovisno o državljanstvu i statusu osiguranja”, objašnjava sugovornik iz Vlade te kaže da je Plenković odlučio pritisnuti i ministra policije Davora Božinovića.



“Definitivno kreću rigoroznije kontrole, posebice po Jadranu, nadzirat će se sva masovna okupljanja, jasno nam je da se mladi žele provoditi i opustiti, ali treba imati na umu situaciju u kojoj se nalazimo. Onaj tko se želi provoditi neka se cijepi, mi smo turistička zemlja, moramo voditi računa o tome da od toga živimo i zato očekujte po Jadranu policiju na svakom koraku. Vodit će se računa o poštivanju mjera, oni koji se pravila ne drže bit će kažnjeni, a tu se očekuje i dodatan angažman inspektora. Naravno da će se ugostitelji buniti no oni će biti u fokusu, provjeravat će se eventualna postojanja ilegalnih zabava i razni drugi skupovi”, nabraja sugovornik ne odbacujući mogućnost postrožavanja mjera.

”Okupljanja koja se neće moći kontrolirat će se zabraniti, pritom poseban naglasak stavljamo na noćne klubove. Plenkovića posebno brine kampanja koju provode protivnici cijepljenja, analizirat će se tko to čini, provesti će se provjere po ministarstvima. Nitko nikoga neće tjerati na cijepljenje, ali će se formirati uvjeti u kojima bez cjepiva nećete moći funkcionirati. To jednostavno tako mora biti, mi drugog izbora nemamo, ako mislimo sačuvati sezonu i ući u koliko, toliko stabilnu jesen”, zaključuje sugovornik.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI