PLENKOVIĆA NAŽIVCIRALA VUJČIĆEVA NAJAVA RASTA KAMATA NA KREDITE: ‘Ako nešto misli o tome, neka nam priopći’

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Guverner HNB-a Boris Vujčić u subotu je rekao da bi se građanima koji imaju dugoročne kredite s varijabilnim kamatnim stopama mjesečne rate mogle povećati za do 10 do čak 20 posto.

Crnu prognozu je donekle ublažio poručivši da je to malo vjerojatan scenarij.

Takva izjava podigla je buru u javnosti, a čini se da je naljutila i premijera Andreja Plenkovića koji se u nedjelju na to osvrnuo.

“Ne znam, nisam gledao taj njegov intervju, neka on sam to malo objasni, koliko sam shvatio, to je bilo nekakvo potpitanje ‘eventualno, možda, u slučaju’. Ako nešto misli o tome, neka nam priopći”, poručio mu je iznervirani Plenković te dodao da građani ne moraju “na prvi balun lupati najžešće”.

S obzirom na to da se u nedjelju obilježava i Međunarodni dan borbe protiv siromaštva, Plenković se i toga dotaknuo. naime, statistike otkrivaju da je u Hrvatskoj svaki pet građanin na rubu siromaštva ili ispod praga.



“Kao članica EU moramo ga smanjivati, ne samo kroz socijalnu politiku, nego kroz politiku koja omogućuje rast plaća i opće ozračje u društvu gdje ljudi imaju jednake šanse“, kazao je premijer.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI