PLENKOVIĆA ZALIO HLADAN TUŠ, TOME SE NIJE NADAO! ‘Njegova je ideja potpuno neprihvatljiva, ništa se ne može bez MOL-a’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Nakon najave premijera Plenkovića u srijedu, da će tražiti odgovornost svih članova uprave INA-e zbog toga što im je promaknula plinska pljačka, pitanje je hoće li i mađarski MOL pristati na zamjenu svih članova uprave.

Prema odgovoru koji su poslali na to pitanje da se naslutiti kako to neće proći tek tako.

Naime, iz uprave MOL-a su priopćili kako “treba identificirati odgovorne osobe i pričekati kraj istrage” te su istaknuli da im je potpuno neprihvatljivo ono što je učinio Damir Škugor u poslovima trgovanja plinom, te da su kao dioničar INA-e zahvalni hrvatskim vlastima što su rano otkrili njegove prekršaje i nedjela.

“U potpunosti podržavamo prijedlog Nadzornog odbora INA-e da se provede temeljita i stroga istraga. Sigurni smo da će INA na temelju nalaza istrage identificirati osobe koje bi mogle odgovarati za ovo kršenje internih procedura i propisa tvrtke. Kad se istraga završi, bit će i posljedica. U isto vrijeme naš cilj ostaje isti: podržati INA-u da uspješno nastavi svoje poslovne aktivnosti”, poručili su iz MOL-a.

Osudili su djelovanje optuženog Damira Škugora, direktora Sektora za prirodni plin.



“Potpuno nam je neprihvatljivo ono što je Damir Škugor napravio u poslovima trgovanja plinom u Ini. Kao dioničar Ine, zahvalni smo hrvatskim vlastima što su rano otkrile njegove prekršaje i nedjela. U potpunosti podržavamo prijedlog Nadzornih odbora Ine da se provede temeljita i stroga istraga. Sigurni smo da će INA na temelju nalaza istrage identificirati osobe koje bi mogle odgovarati za ovo kršenje internih procedura i propisa tvrtke. Kad se istraga završi, bit će i posljedica. U isto vrijeme naš cilj ostaje isti, podržati Inu da uspješno nastavi svoje poslovne aktivnosti”, stoji u priopćenju koje je poslala MOL grupa.

Bez suglasnosti MOL-a u INA-i Vlada sa skoro 45 posto suvlasništva, ne može smijeniti niti hrvatski trojac u upravi, a kamoli one koje je postavio mađarski partner. Premijer Plenković je u srijedu bio oštar o slučaju u kojem je HDZ-ov direktor četvrte razine Damir Škugor uspio organizirati preprodaju plina i oštetiti tvrtku za milijardu kuna.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI