PLENKOVIĆEV TAJNI SAVEZNIK ZA SURADNJU SA ŠKOROM: Nećete vjerovati o kome se radi

Foto: Cropix

Pobjeda premijera Andreja Plenkovića i njegova tima na unutarstranačkim izborima u HDZ-u u pitanje je dovela političku egzistenciju Mire Kovača, ali i njegovih suradnika iz Opcije za pobjedu. Premda su i Kovač, ali i Ivan Penava te Milijan Brkić, Davor Stier i Tomislav Tolušić najavili da ostaju u HDZ-u i uz HDZ, čini se kako za njih u stranci nema previše prostora.

Šanse da preživi ima tek Stier, kojega se Plenković nema namjeru odreći, baš stoga dio HDZ-ovaca bliskih Kovaču tvrdi kako je potvrđenja njihova prvotna teza, da je Stier u Opciju za promjenu ubačen kako bi napravio razdor i odnio dio glasova, međutim, izvori bliski Stieru takve teze odbacuju kroz smijeh te tvrde da je to sve dio Plenkovićeve taktike. ”HDZ-u je Stier koristan, on je intelektualac, blizak je s crkvenjacima, sa desnicom i preko njega bi Plenković i mogao realizirati prijeko potrebnu suradnju sa Škorom”, objašnjava naš sugovornik blizak Stieru.

Kada je pak riječ o Penavi, on će se u nadolazećem periodu morati primiriti te se bazirati na lokalnu, vukovarsku politiku, jer u suprotnom Plenković bi mogao odlučiti da on ne bude kandidat HDZ-a za gradonačelnika Vukovara.

Što se pak tiče Kovača i Brkića njihova sudbina definitivno je zacementirana. ”Osim što ih je smjenio, Plenković ih neće staviti niti na liste za sabor na parlamentarnim izborima u rujnu, zapravo tu niti nije krajnji cilj Kovač, krajnji je cilj Brkić. Njemu se Plenković želi osvetiti, namjerava ga maknuti trajno iz politike, i vrlo je izgledno da će ovaj put to uistinu i učiniti”, komentira naš sugovornik blizak Plenkoviću koji navodno planira disciplinirati stranku i sanirati posljedice koje su nastale podjelom koja je uslijedila na unutarstranačkim izborima. ”Na Tolušića premijer niti ne gleda kao na neku ozbiljnu kariku, njemu ostaje lokalna priča i virovitički HDZ ako i tamo uspije proći u srazu da Đakićem”, zaključuje naš sugovornik.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI