Plenkovićev veliki plan za izbore: Sabor se raspušta za 10 dana?

Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

Od izbori nisu u fokusu, do izbori početkom ljeta, dvije su to faze kroz koje smo zahvaljujući vladajućima prošli u svega desetak dana. Da su izbori itekako u fokusu, sada je jasno svima onima koji barem krajiškom oka prate događanja u hrvatskoj političkoj areni.

Kako i ne bi bilo kada se već znade da će kampanjom koordinirati HDZ-ov tajnik i šef Sabora Gordan Jandroković, dok će za koordinaciju HDZ-ovim predizbornim programom biti zadužen ministar zaštite okoliša Tomislav Ćorić.

”Već idućeg tjedna moguće je raspuštanje Sabora, o tome smo razgovarali i na posljednjem sastanku Predsjedništva stranke, većina nas je suglasna s time da se na izbore uistinu ide početkom srpnja, prije toga potrebno je izabrati glavnog državnog odvjetnika i izglasati rebalans proračuna, ali što se nas tiče to je to, sve bi se moglo odviti do konca idućeg tjedna, a najkasnije sredinom svibnja, svakako idemo ka tome da na izbore izlazimo u srpnju, nemamo više dileme”, komentira naš sugovornik iz vladajuće stranke te dodaje da se u stranci još vijeća je li adekvatniji datum 5. ili pak 12.srpanj, no to će uskoro usuglasiti.

”Moguće je da se ide i do konca srpnja, odnosno da izbori budu 19., Plenković se oko toga već čuo i sa Milanovićem, on s time nema problema, niti nam misli praviti probleme, naše je demokratsko pravo da idemo na izbore kad želimo, a to pravo ćemo i iskoristiti”, komentira naš sugovornik pa napominje da je Plenković, a samim time i HDZ spremniji no ikada.

”Karte su nam se naprosto posložile. U oporbi nemamo konkurenciju, Bernardić nije dorastao Plenkoviću, borba s koronavirusom je na našoj strani uspješno smo je savladali, pomogli smo gospodarstvenicima, svatko tko se bavi politikom takvu priliku ne bi propustio, pa nećemo niti mi”, poručuje naš sugovornik iz vladajuće stranke, te dodaje da su izbore dogovorili i sa koalicijskim partnerima.



”Na sastanku smo kratko spomenuli izbore, i nitko s time nema problema, svima odgovara da se na izbore ide početkom ljeta, pa čak i Bandiću, on će navodno inzistirati na Zakonu o obnovi, ali ne može on ništa Plenkoviću, premijerova je uvijek zadnja”, zaključuje naš sugovornik.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI