PLENKOVIĆEVA ‘SJAJNA’ MINISTRICA IDE U REMETINEC! Sudac istrage odlučio Žalac poslati u jednomjesečni pritvor

Foto: Pixsell/Goran Stanzl

Bivša ministrica reginonalnog razvoja i EU fondova Gabrijela Žalac odlazi u jednomjesečni pritvor u Remetincu!

Odlučio je tako sudac istrage Krešimir Devčić usvojivši prijedlog Ureda evroskog tužitelja (EPPO) da se Žalac pritvori zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. Ročište je trajalo puna tri sata.

U Remetinec će istom odlukom i ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric i splitski poduzetnici Marko Jukić i Mladen Šimunac.


Za sve njih je EPPO predložio određivanje istražnoga zatvora zbog opasnosti za svjedoke, a protiv Petrica još i zbog opasnosti od ponavljanja djela budući je riječ o aktualnom državnom dužnosniku odnosno ravnatelju agencije.

Odvjetnik trećeokrivljenog Igor Cišper za Novu TV je rekao kako su se svi izjasnili da nisu krivi.Svima se na teret stavlja zlouporaba položaja i ovlasti.

“Za jednu osobu zatražen je zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i ponavljanja djela”, kazao  je Cišper.

RANIJE OBJAVLJENO

 

Na Županijskom sudu u Zagrebu završeno je ročište na kojem su ispitani bivša ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Gabrijela Žalac, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU) Tomislav Petric te poduzetnici Marko Jukić i Mladen Šimunac, vlasnici tvrtki Ampelos i Micro projekt, osumnjičeni u aferi Softver, prenosi N1.

Kako se saznaje, traži se pritvor za troje zbog opasnosti utjecaja na svjedoke, a za Petrica se traži i pritvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, s obzirom na to da je još uvijek na poziciji ravnatelja.

Odluka suca Županijskog suda oko određivanja pritvora očekuje se oko 20 sati.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI