PLENKOVIĆEVA TAJNA KOJU MILANOVIĆ NOSI U GROB! Pa je li itko ovo zapazio?

Goran Mehkek/Cropix

Stigma koju Andrej Plenković nosi na svojim plećima, ona da je nedovoljno konzervativan te da u svojim istupima više podsjeća na predsjednika SDP-a, negoli na lidera Hrvatske demokratske zajednice. Je li Plenković uistinu imao namjeru ući u SDP, pitanje je koje je bivšem šefu te stranke, aktualnom kandidatu za predsjednika Zoranu Milanoviću, postavio voditelj emisije ‘Nedjeljom u 2’ Aleksandar Stanković. U kontekstu ove priče valja napomenuti da su Milanović i Plenković zapravo stari znanci, oba su zanat brusili u Ministarstvu vanjskih poslova koje je u to doba vodio Mate Granić. ”Plenković nema veze s HDZ-om”, rekao je Milanović dodajući da ga zna godinama, ali i da je dobro upoznat s onime što je predsjednik vladajuće stranke govorio o Tuđmanu, ali i kakav je njegov stav. ”Josipović ga je 2010. godine zvao kada se vratio, tada smo Andrej i ja dosta razgovarali o tome i nisam jedini koji je razgovarao s njim. Bolje mu je da šutim. Jeste li me čuli što sam rekao? Bolje mu je da šutim”, oštro je odgovorio Milanović dajući naslutiti da se Plenković doista nećkao oko ulaska u SDP.

Da je Plenković doista uvijek bio negdje između dviju najvećih političkih opcija svjedoči i njegova politička biografija, pa je tako svojedobno, kao što je poznato, vodio kampanju HDZ-ova predsjedničkog kandidata Mate Granića, osim toga, svoju je karijeru gradio u diplomatskim vodama, a bio je i u timovima koji su vodili pregovore za ulazak Hrvatske u EU. Uistinu, nije nemoguće da se tijekom godina susretao na kavama, kako s Milanovićem, tako i s brojnim drugim istaknutim SDP-ovcima. Činjenica jest da se Plenković gotovo preko volje priključio HDZ-u, na taj potez dugo ga se nagovaralo i pokušavalo pridobiti, na koncu je Jadranka Kosor uspjela u svojem naumu. Nakon učlanjenja u HDZ Plenković na tim izborima postaje i saborski zastupnik, potom i kandidat Jadranke Kosor za njezina zamjenika, a sreća mu se osmjehnula 2013. godine kada postaje eurozastupnik.

S dolaskom Tomislava Karamarka HDZ ulazi u novu eru, on i Plenković nikada nisu uspjeli pronaći zajednički jezik, što se u konačnici i potvrdilo onda kada je Karamarko posrnuo, a ovaj preuzeo njegovu fotelju šefa stranke. Nije nepoznanica da je Plenković korektne odnose održavao i s bivšim predsjednikom Ivom Josipovićem koji ga je pozivao da dođe na Pantovčak, no tu ponudu je odbio, ali ga zato vječno prati stigma čovjeka koji je vrlo uspješno surađivao s Vesnom Pusić. Bilo kako bilo, Plenković je danas predsjednik HDZ-a, a je li se doista nutkao SDP-u, tajna je koju će po svemu sudeći i on, i Milanović ponijeti u grob, jer iz nekog samo njima znanog razloga izgleda da je i jednom i drugom u interesu da ne progovore.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI