PLENKOVIĆU JE DOSTA CAPAKA: Čudnim izjavama odbija ljude od cjepiva, čini se kako je ovo njegov kraj!

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Kao da mu problemi s odbijanjem cijepljenja sami po sebi nisu dovoljni, Plenkovića u dodatne probleme ‘uvaljuju’ i dežurni stručnjaci iz Nacionalnog stožera, na čiji se spomen predsjednik Vlade hvata za glavu, znajući kako oni nisu ti koji će građane nagovoriti da pristanu na cijepljenje te da tako pridonesu suzbijanju pandemije koronavirusa.

Iako ministru Božinoviću odnedavno više nije sklon, Plenković zamjerke za njegove aktivnosti u Stožeru ne pronalazi. No zato je u Plenkovićevoj bilježnici sve više zamjerki na račun Krunoslava Capaka, od kojega je navodno čak i sam Božinović digao ruke, posebice nakon što je u javnom prostoru izbio skandal nastao baš u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo iz kojega su nedavno tvrdili kako nema umrlih među cijepljenima dvjema dozama, dok su iz KB-a Dubrava potvrdili kako je bilo osam takvih slučajeva. Sada ispada da je Capak obmanuo javnost.

Takvim oprečnim izjavama proširuju se i produbljuju razne teorije zavjere, a to cjepivu ne ide u korist, objašnjavaju naši sugovornici iz Vlade te tvrde kako je Plenković nakon toga doslovce pobjesnio i da ne pamte kada je tako na nekoga bio ljut. Još je prošlog tjedna premijer Capaku prijetio micanjem, a njegovu položaju nije pridonio ni istup pred novinarima u kojem se obračunao s liječnicom iz Dubrave koja je iznijela službene podatke iz svoje bolnice.


“To je iznimno neodgovorno”, drsko je objasnio prvi čovjek HZJZ-a, navodeći da oni nisu zaprimili nikakvu obavijest o smrtima nakon cijepljenja, što smatraju neodgovornim i nedopustivim, te je tako nesvjesno potpisao svoj kraj u očima premijera Plenkovića koji podjednako tako ne simpatizira ni Capakovu zamjenicu Ivanu Pavić-Šimetin koja je nakon Capakova istupa, gostujući na RTL-u, dodatno demotivirala javnost i postala predmet sprdnje.

Na pitanje kako to da HZJZ nema podatke o smrtnim slučajevima koje ima KB Dubrava, Pavić-Šimetin je odgovorila da je u pitanju dosta metodoloških pitanja koja ne može objašnjavati.“HZJZ nema sve podatke ni iz jedne ustanove, pa tako ni iz KB-a Dubrava, jer ti podaci kasne u odnosu na stvarno vrijeme”, rekla je i ustvrdila kako mogu pretpostaviti da se u prijavama smrti koje su u Zavodu zaprimili ne radi o Covidu kao osnovnom uzroku smrti.

“Sve su to osobe starije životne dobi, prosjek im je 84 godine, i to su bile osobe s ozbiljnim komorbiditetima”, rekla je Pavić-Šimetin iz HZJZ-a, koji su potom žestoko kritizirali na RTL-u, a te kritike posebno su teško i snažno odjeknule Vladom koja se očito sve teže snalazi s raznim stručnjacima, s pandemijom, ali i s brojkama u načelu, a da je tomu tako, jasno je i iz gafa koji se potkrao Berošu koji je nedavno ustvrdio kako je u Rovinju cijepljeno 80 posto stanovništva, da bi se ispostavilo da to ipak nije tako.

Apsurdima nema kraja, zajedno s njima nema kraja ni problemima premijera Plenkovića koji po svemu sudeći ni sam ne uspijeva podvući crtu i povesti se stručnim, a ne političkim kriterijima sada kada cjepivo za njega, ali i za cijelu državu predstavlja – biti ili ne biti.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI