PLENKOVIĆU JE DOSTA MILANOVIĆA: ‘Gubljenje vremena mi je komentirati njegove teme i konstrukcije’

Foto: Robert Anić/Pixsell

Zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a održana je u ponedjeljak. Nakon sjednice izjavu je dao predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković.

“Ušli smo u fazu stvaranja novih radnih mjesta, a poseban akcenat stavit ćemo na aktivne mjere zapošljavanja. Sukladno tome očekujemo nastavak trenda rasta plaća”, rekao je Plenković, objavio je N1.

Govorio je i o ukidanju ograničenja cijene goriva i naftnih derivata.

“Nakon što smo pravodobno reagirali i spriječili rast cijena, sada kada imamo jasan signal o trendu koji će se promijeniti, gdje će cijene biti niže, ukinuli smo tu uredbu. Na taj način prepuštamo tržištu da regulira cijenu goriva. Mislim da je to dobro i korisno”, naglasio je.

Osvrnuo se i na potvrdu omikron soja u Hrvatskoj te rekao kako “moramo biti oprezni”.



“Maske, prozračivanje, svi higijenski elementi… A dalje očekujemo preporuke HZJZ-a i Ministarstva zdravstva”, zaključio je Plenković.

Komentirao je nove optužbe predsjednika Zorana Milanovića na račun ministra obrane Marija Banožića, Vlade i Stožera.

“Ne znam što je govorio, meni je žao ovih koji ga zovu. On gdje god ode, nitko ne zna na što je došao. Odjeci su stalno neke svađe, komentari, uvrede… Mislim da je to redundantno i gubi se cijeli smisao. Nebitno, ovo što priča je bezveze. Gubljenje vremena mi je komentirati njegove teme i konstrukcije. Bavimo se mi bitnijim temama”, rekao je premijer.

Osvrnuo se na Most i Božu Petrova.

“Govorio je da je svojim roditeljima preporučio cjepivo Pfizer, a onda javno zagovarao Ivermectin”, istaknuo je Plenković.

Na upit o prosvjedima, odgovorio je kako se “18. prosinca neće dogoditi ništa”.

“Ovaj koloplet aktera… Ima onih koji naivno misle da nema korone. Ovi koji umiru na intenzivnoj njezi, umiru tek tako jer nemaju što raditi. Ali postoje i politički paraziti. Koji bi htjeli nešto ušićariti na temama poput ovih”, zaključio je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI