PLENKOVIĆU OPORBA ‘DIGNULA’ TLAK: ‘Nije normalno da se Vladu optužuje zbog odluke suda, mi potičemo slobodu medija’

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Vijest koja je ponovno političku scenu u Hrvatskoj digla na noge vijest o sudskoj zabrani objavljivanja tekstova o Poliklinici za djecu i mlade u Zagrebu, upućenoj portalu Halter.

Gradonačelnik Tomašević smijenio je Upravno vijeće, oštro se o svemu očitovao i HND, oporba se digla na noge zbog te odluke…

Sve je komentirao i premijer Andrej Plenković.

“Čuli smo ministricu, pridružujem se sadržaju izjave, no munjevito se razvija pokušaj političkog napada na Vladu i HDZ o nekakvoj odgovornosti Vlade za gušenje slobode medija u Hrvatskoj, to je drugi put u dva tjedna gdje politički akteri netočno puštaju u eter. Tjedan dana smo morali čitati kako Vlada i HDZ utječu na DORH. Nije normalno da se u političkom prostoru optužuje Vladu za odluku jednog suca u privremenoj mjeri u jednom predmetu. Odbacujem te insinuacije o utjecaju na sudove, da postoji intencija o gušenju slobode medija, to nije točno, to odbacujem. To je van svake pameti, ako je politička tajnica SDP-a to u stanju izgovoriti, ona ima veliki problem. Mi se zalažemo za svu slobodu medija, ja nikada neću pokrenuti pravni potez, iz principa, postoje pravni načini kako da se ide kontra te privremene mjere”, rekao je Plenković.

Onaj tko bi trebao odgovoriti  je li to sloboda gušenja medija je sud, smatra Plenković.



“To je privremena mjera, a ne politička odluka. Ministrica je rekla sve što o tome mislimo, no to nije odluka Vlade, institucija o kojoj se radi je gradska. U Hrvatskoj je sloboda medija takva da svi dišu punim plućima”, kazao je premijer.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI