Plenkoviću se nije svidjela usporedba Hrvatske s Poljskom i Mađarskom!

Igor Soban/PIXSELL

EU mu draža.

Zemlje Višegradske skupine – Poljska, Češka, Slovačka i Mađarska – protive se imigraciji i raspodjeli migranata prema obveznim kvotama, a Hrvatska se, prema ocjeni nekih novinara, približava tom projektu i “koketira” s Poljskom i Mađarskom koje Europska unija proziva zbog nekih njihovih politika.

“Ne znam gdje vi vidite koketiranje”, rekao je Plenković na prvom Press klubu Europa na kojem bi i ubuduće političari i novinari trebali razmjenjivati mišljenja i otvarati teme važne za EU.

Naglasio je da je uloga premijera Viktora Orbána bila ključna u vrijeme kada je Hrvatska dovršavala ulazak u EU, a što se tiče poljske vladajuće stranke Pravo i pravda, naglasio je da to nije njegova “politička obitelj”.

Mađarska nema na europskoj razini ništa što bi bilo zabrinjavajuće a o Poljskoj se vodi rasprava, istaknuo je Plenković.

Premijer je također istaknuo kako ne smatra da je Hrvatska nesimpatična u očima Europe jer se često javljaju kao tema hrvatski problemi sa susjedima, ali i dodao da se možda na Zagreb ponekad gleda kao na “nestaška”.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI