PLJUSKOVI I GRMLJAVINSKO NEVRIJEME DONIJELI NEVOLJE: Očekuje se smirivanje i ljepše vrijeme sljedećeg tjedna

Foto: Damir Skomrlj / CROPIX

Kiša i grmljavinsko nevrijeme koje uzrokuje probleme u Hrvatskoj, trajat će još neko vrijeme. Kiša je padala posebice u sjeverozapadnim krajevima unutrašnjosti i Gorskom kotaru. Prema mjerenjima u subotu ujutro neslužbene mreže pljusak.com noćas je palo od 30 do 50 litara oborine na četvorni metar.

Subota će biti oblačna s kišom. Na Jadranu i uz Jadran mogući su grmljavinski pljuskovi. Obilne oborine moguće su na Kvarneru u Lici i Gorskom kotaru te na jugu Dalmacije. Promjenjivo oblačno s kraćim sunčanim razdobljima bit će na srednjem Jadranu. Očekuje se da će u subotu poslijepodne i navečer u zapadnim krajevima unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu doći do prestanka oborina i djelomičnog razvedravanja. Puhat će sjeverni vjetrovi, na Jadranu umjerena i jaka, mjestimice olujna bura koja će se premještati od sjevernog prema južnom Jadranu.

Najviše dnevne temperature u unutrašnjosti između 10 i 15, na sjevernom Jadranu od 16 do 21, a na srednjem i južnom i dalje toplo s temperaturama od 21 do 27 °C.

Prema prognozi, očekuje se da će se vrijeme stabilizirati u nedjelju. Oborine bi trebale prestati kada će doći do djelomično sunčanog vremena. Najniža jutarnja temperatura bit će od 4 do 9, a na Jadranu od 10 do 15 °C. Najviša dnevna temperatura od 18 do 23 °C, na otocima i uz obalu Jadrana oko 26°C.

Sljedećeg tjedna vrijeme će se stabilizirati. U ponedjeljak više naoblake i rijetki pljuskovi mogući su još na Jadranu i uz Jadran. Unutrašnjost bi trebala biti u pretežno sunčanom vremenu uz promjenljivu naoblaku i porast temperature zraka.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI