POBJEDA ANTIKORUPCIJSKOG VIJEĆA? Grmoja: ‘Odlukom Visokog upravnog suda diplomat Damir Sabljak vraćen je na posao u resorno ministarstvo’

foto HINA/ Edvard ŠUŠAK/ es

Nakon četiri godine stigla je odluka Visokog upravnog suda, kojom je diplomat Damir Sabljak vraćen na posao u Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

To je komentirao MOST-ov Nikola Grmoja.

“Očekujem da ostane na poslu da mu se nadoknadi sva šteta zbog onoga što je pretrpio u ove četiri godine progona. I ono što je najbitnije, da odgovorni za progon odgovaraju i oni koji su štitili one koji su prouzročili korupciji u onda progonili diplomata Sabljaka. Želim naglasiti ovo je i pobjeda antikorupcijskog vijeća, dakle mi smo održali niz sjednica na ovu temu, zvali svjedoke tu su se pokazali mnogi kontradiktorni iskazi”, rekao je Grmoja.

Podsjetimo, Sabljaka su bivša ministrica vanjskih poslova Marija Pejčinović Burić, a zatim i aktualni ministar Gordan Grlić Radman udaljili iz službe nakon što je prijavio nepravilnosti, odnosno protuzakonito trošenje novca u veleposlanstvima u Washingtonu i Canberri.

Facebook CommentsLoading...
DIJELI