POČELO DRUGO POLUGODIŠTE: Evo čega se sve moraju pridržavati učenici

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

U ponedjeljak je počelo drugo polugodište ove školske godine. Strože epidemiološke mjere nastupile su u našoj zemlji pa tako i u školama. U nižim razredima osnovnih škola maske su obvezne u zajedničkim prostorijama škole, a učenici viših razreda ih moraju nositi čak i kada je moguće održavati propisani razmak, objavio je HRT.

Tako i dalje zaposlenici škola moraju imati COVID potvrdu. Oni koji je nemaju, trebaju se testirati dva puta tjedno. Dosad niti jedna županija nije zatražila prelazak svih škola na online nastavu.

Ipak, desetak škola radit će prema tzv. C-modelu. Među njima je i zadarska strukovna škola.

“Svi smo mi svjesni da su naši učenici, njih tisuću koji bi trebali ući u ponedjeljak kroz ova vrata protekla dva tjedna feštalo, veselilo se bili su u uvjetima koji nisu bili epidemiološki. Međutim više od 60 posto su putnici i dakle njih 500 do 600 bi sutradan putovalo ovim prigradskim i gradskim autobusima zajedno sa našim građanima, starijim osobama. To je bio temeljni razlog zašto smo išli na temeljnu ovu odluku”, rekao je Tihomir Tomčić, ravnatelj Strukovne škole Vice Vlatkovića, Zadar.

Ravnatelj zagrebačke OŠ Lovre pl. Matačića Tomislav Milek je istaknuo kako se “nastavnici koji nisu cijepljeni i dalje moraju testirati”. U toj školi svojim zaposlenicima su izašli u susret.



“Mi imamo organizirano testiranje ovdje u školi tako da neće biti nikakvih problema”, naglasio je Milek.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI