POČELO JE! PENAVA RASTURIO PLENKOVIĆA: ‘Ne mogu više šutjeti’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Nakon što je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović izgubila u srazu sa Zoranom Milanovićem bitku za još jedan mandat, jedan od njenih prvih poteza bio je odlazak na večeru sa vukovarskim gradonačelnikom Ivanom Penavom, te drugim čovjekom HDZ-a Milijanom Brkićem, dvojac je ovo koji po svemu sudeći u vladajućoj stranci predstavlja svojevrsnu alternativu i oporbu šefu Andreju Plenkoviću, u čiju fotelju nakon poraza na izborima mnogi guraju i uskoro bivšu šeficu države, koja se po tome pitanju još uvijek nije formalno očitovala, no iz njenog posljednjeg govora vrlo se precizno dalo iščitati da ostaje ne samo u Zagrebu, već i u politici. U tom kontekstu zgodno je sagledati i Penavin razgovor za Hrvatski tjednik koji je prilično kritično intonira.
”Plenković vodi HDZ u pogrešnom smjeru, zato sam sada  još motiviraniji za unutarstranačke izbore”, rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji se dotakao i poraza Grabar-Kitarović na predsjedničkim izborima. “Ovo je poraz HDZ-a, a zna se tko je u stranci  odgovoran ta rezultate. Bilo je mnogo signala da stranka ne ide u pravom smjeru, a nije se reagiralo. Narod je jednostavno rekao da nismo dovoljno dobri za pobjedu.. Samo oni kojima rezultati nisu važni mogu reći da HDZ ide u dobrom smjeru”, kazao je Penava koji je prvi put izravno prozvao Plenkovića i najavio kandidaturu za važnu funkciju u toj stranci.

“Zbog lojalnosti stranci morao sam razmišljati držati u sebi. sada su unutarstranački izbori, nastupit ću motivirano jer želim vidjeti je li situacija u doba prosvjeda, kada sam se našao na suprotnoj strani od HDZ-a, slučajnost ili se doista razlikujemo u vrijednostima koje zastupamo”, konstatirao je Penava, koji je nakon tihog s Plenkovićem očito odlučio povesti izravan rat.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI