POČELO ZAGRIJAVANJE ZA IZBORE U SPLITU: Puljak uvjeren u pobjedu

Foto: Nikola Vilic / CROPIX

Izbori u Splitu sve su bliži, a već je krenulo prikupljanje potpisa za kandidature. Jedan od kandidata je bivši gradonačelnik i član stranke Centar Ivica Puljak. On je već sada uvjeren u svoju pobjedu na izborima.

U novoj objavi na Facebooku je istaknuo je kako slobodne trenutke provodi u društvu sugrađana, što je i ilustrirao nizom fotografija. Napisao je da je pozadina njihovih problema u svim kvartovima u osnovi ista.

Evo što je još napisao:

“Gotovo svaki slobodan trenutak provodim u društvu sugrađana. Kroz druženja i šetnje splitskim kvartovima sa mnom su podijelili brojne poteškoće s kojima se u svom svakodnevnom okruženju suočavaju. Iako svaki kvart ima svoje specifične probleme, pozadina svakog od njih u osnovi je ista: sustavno ignoriranje potreba građana i mišljenja struke, nedostatak planskog razvoja i kratkoročna rješenja koja su služila stvaranju privida brige o javnom interesu.

Upravljački kaos motiviran privatnim interesima koji su bivše gradske vlasti prakticirale desetljećima, preslikan je u gotovo svaki kutak Splita. Ali, do drugog najvećeg grada u Hrvatskoj taj kaos nije stigao ‘prečicom’. S godinama se polako spuštao s razine državne vlasti kao oglednog primjera kriminalno lošeg rukovođenja. Kroz potkupljive lokalne šerife i žetončiće koje su nam servirali, korupcijom i klijentelizmom nered se marljivo ugrađivao na ‘niže’ razine upravljanja, sve dok nije uronio u zaista svaku poru društva'”.



Istaknuo je i kako u Hrvatskoj danas “ne postoji nijedan grad, nijedan kvart i nijedna ulica koja je ostala neokrznuta nepravdom iskvarenih političkih struktura”. No, tvrdi on da su za vrijeme njegova mandata na mjestu splitskog gradonačelnika poduzeli prvi korak.

“S naslijeđem i tragovima te nepravde suočavat ćemo se još dugo, no prvi korak prema njenom ispravljanju u Splitu smo već poduzeli, beskompromisnim uvođenjem reda i potpunom promjenom smjera upravljanja. Ogromno ohrabrenje koje nam pri tome svojom podrškom i prijedlozima iz dana u dan na ulicama pružaju građani, potvrđuje da je put kojeg smo zajedno s njima zacrtali, iako težak, ispravan i realan. Političkim prevarantima, prikrivenim kadrovima starih garnitura i njihovim interesnim skupinama, Split će vrlo brzo postati – slijepa ulica”, napisao je Puljak.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI