POČEO REFERENDUM O PRIDRUŽIVANJU RUSKOJ FEDERACIJI: Kijev i zapad su održavanje referenduma nazvale ‘lakrdijom’

Foto: Guliver image/Kremlin Pool LY

Ruske novinske agencije objavile su kako je počelo održavanje referenduma o pridruživanju Ruskoj Federaciji na područjima Ukrajine koje djelomično ili u cijelosti kontrolira Moskva.

O tome se stanovništvo u regijama Luhansk, Doneck, Herson i Zaporižja izjašnjava u petak, 23. rujna od šest sati ujutro po srednjoeuropskom vremenu pa sve do 27. rujna. Te regije čine oko 15 posto ukrajinskog teritorija ili veličine Mađarske.

Kijev i zapad su održavanje referenduma nazvale “lakrdijom”.

Iz Kijeva je objavljeno da bi bilo kakvi referendumi o pridruživanju ukrajinskih teritorija Rusiji uništili svaku preostalu šansu za pregovore Kijeva i Moskve.

Za razliku od toga, bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev rekao da će referendumi o aneksiji planirani za ukrajinski teritorij pod ruskom kontrolom trajno promijeniti političku kartu regije.Podsjetimo, Ukrajina je ovaj mjesec pokrenula protuofenzivu u kojoj je uspjela vratiti veliki dio svog teritorija.

Proruske vlasti na okupiranim ukrajinskim područjima o referendumima govore već mjesecima, no najnoviji uspjesi ukrajinskih snaga na bojištu su nagnale separatiste da ih hitno zakažu.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI