POD OKRILJEM NOĆI DELOŽIRALI KERUMOVOG PARTNERA! Dogradonačelnika napali riječima: ‘Šuljate se kao šišmiš! Ovo je silovanje!’

Zamjenik splitskog gradonačelnika Bojan Ivošević na parkiralištu kojim upravlja Javne ustanove športski objekti na splitskim Gripama nadgledao je u srijedu ujutro najavljeni početak rezanja stupića.

U jednom trenutku situacija je eskalirala, padale su teške riječi, ‘prozivala se rodbina’, a onda je pozvana i policija. Ivošević tvrdi kako za sve ima dokumentaciju.

“Poslan je dopis i tražilo se očitovanje. Informirani su da je parcela veća nego je u ugovoru za tisuću i nešto kvadrata. Koriste veću površinu koju nisu plaćali. Gdje su otišli novci? Treba izračunati kolika je šteta i utvrditi odgovornost. Odgovorni su oni koji potpisuju ugovore, a to su ravnatelji javnih ustanova”, rekao je Ivošević.

Međutim, zakupac parkirališta tvrdi drugačije. “Stupići su bili kada sam ja došao. Ovo se radi pod okriljem noći. Zna se što se radi pod okriljem noći. Postoji pravo i pravosuđe, a ne zakon ulice”, rekao mu je zakupac parkirališta Tonći Omrčen.

Tvrdi kako nije dobio nikakav dokument te kako on nije pravnik. Prema njegovim riječima, sve je ‘čisto’. “Šuljate se kao šišmiš”, poručio je Omrčen Ivoševiću. “Mi znamo koja je ovdje priča”, odvratio mu je Ivošević.



Na parkiralište je stigao i ravnatelj Javne ustanove športski objekti, Tomislav Borozan koji je poručio da se problem treba riješiti pravnim putem.

“Radite presing, radite mobing, sve što nije normalno. Jako ste bezobrazni, upadate mi u riječ”, rekao je Borozan Ivoševiću te dodao kako će Grad dobiti pisani odgovor i očitovanje.

“Ja sam ovdje legalno. Imam sve ugovore. Pilaju stupove koji su ovdje 40 godina. Meni je onemogućen rad”, kazao Omrčen.

“Gospodin gradonačelnik je imenovao Upravno vijeće i na dnevnom redu je bio i ovaj parking. Mi već 90 dana raspravljamo o ovom parkingu i gospoda zakazuju tematsku sjednicu na temu ovog parkinga. I sada najedanput, danas se događa ovo što se događa. Dogradonačelnik na ovaj način, na silu, bez ijednog pravnog argumenta i činjenice, radi ovo što radi. Ovaj parking u ovim gabaritima egzistira od 1997., od osnutka JUŠO-a, pa i ranije i nikad ništa nije bilo sporno. Mi samo upravljamo ovim što nam je vlasnik – Grad dao. Ako Grad misli nešto poduzeti, onda to ide pravnim putem. Ovaj parking je sastavni dio ustanove, neophodan je za našu djelatnost. Ovo rušenje može samo biti štetno za grad, kazao je Borozan.

Dodao je i da je zamjenik gradonačelnika takav karakter. “Ovo je silovanje. Jedini put je legalna procedura, temeljem pravnih dokumenata. Grad je danas u 15.15 sati prvi puta do sada poslao jedan dokument. Ovdje je po srijedi politički obračun”, zaključio je Borozan te istaknuo da je on po struci pravnik.

Dva sata nakon što je započela nizom verbalnih sukoba i pozivom policiji, okončana je intervencija na Gripama. Cestar je prepilio pet stupića na parkiralištu kojim upravlja Javne ustanove športski objekti te pobojao pješački prijelaz, javlja Dalmatinski portal.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI