PODIGNUTE OPTUŽNICE PROTIV ORGANIZATORA PROSVJEDA: Zbog neprijavljivanja terete se dvojica 51-godišnjaka, a evo i kome je riječ

Foto: Facebook/Velimir Bujanec

Prošlog vikenda održan je masovni prosvjed protiv uvođenja obveznih covid potvrda u državne i javne institucije, a protiv organizatora su zbog neprijavljivanja prosvjeda podignute optužnice.

Prema priopćenju PU Zagrebačke optužnicu su podignute protiv dvojice 51-godišnjaka, a prenosimo ga u cijelosti.

“Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke provode kriminalističko istraživanje vezano uz neprijavljena javna okupljanja koja su se u subotu, 20. studenog održala na Trgu bana Josipa Jelačića i u Ulici Prisavlje u Zagrebu.


Do sada provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su dvojica 51-godišnjaka kao fizičke osobe u svojstvu organizatora organizirali javno okupljanje, bez da su to sukladno odredbama Zakona o javnom okupljanju (NN 128/99, 90/05, 139/05, 150/05, 82/11, 78/12) prijavili nadležnoj Policijskoj upravi zagrebačkoj i bez da su poduzeli mjere osiguranja reda i mira na tim javnim okupljanjima.

Iz navedenog razloga, temeljem članka 109. a stavka 1. Prekršajnog zakona, policijski službenici su obojici uručili Obavijest da će protiv njih biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenih prekršaja iz članka 7. stavka 1. i članka 16. stavka 1. Zakona o javnom okupljanju, kažnjivo po članku 34. stavak 1. istog Zakona.Policijska uprava zagrebačka nastavlja kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska drugih mogućih počinitelja kaznenih djela ili prekršaja”, stoji u priopćenju.

Policija u priopćenju ne navodi identitet organizatora protiv kojih su podignute optužnice, no prema pisanju portala Dnevnik.hr riječ je o Andriji Klariću i Marku Franciškoviću.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI