PODRŠKA RATNOM ZLOČINCU NEPRIHVATLJIVA: Stižu žestoke reakcije iz BiH, oglasilo se i veleposlanstvo SAD-a

Foto: Ambasada SAD-a u BiH

Američko veleposlanstvo u BiH osudilo je veličanje ratnih zločinaca od strane bošnjačkih političara. Takvi postupci osuđeni  su kao neprihvatljivi, istknuli iz vekeposlanstva.

Podsjetimo, Bisera Turković, ministrica vanjskih poslova BiH, koja je kadar Izetbegovićeve SDA, veličala je Sakiba Mahmuljina koji je prvostupanjski osuđen za ratne zločine u BiH na deset godina zatvora. Nakon nje, isto je učinio i Rašid Hadžović, također SDA kadar, a koji je ministar u županijskoj vladi Hercegovačkoneretvanske županije.

O cijelom slučaju oglasio se i HDZ BiH putem priopćenja za javnost gdje su naveli kako je to sramota zbog funkcije koju Hadžović obnaša.

“Smatramo skandaloznim i krajnje uvredljivim ovakav javni stav ministra Hadžovića kojim veliča ratne zločince, te potpunim moralnim sunovratom osobe koja je dužnosnik u izvršnoj vlasti ove županije. Osoba koja je na čelu ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta poslala je poruku da su mu stravični ratni zločini protiv Hrvata i Srba prihvatljivi i ‘patriotski opravdani’”, navodi se na službenim stranačkim stranicama HDZ-a BiH.

Hadžovića je, smatraju u ovoj stranci, ohrabrilo Turkovićkino veličanje Mahmuljina. “Također držimo da izostanak primjerene reakcije nadležnih tijela i blagonaklono djelovanje međunarodne zajednice na javno veličanje ratnih zločinaca od strane bošnjačkih dužnosnika, i u slučaju izjava ministrice vanjskih polova BiH Turković, su ohrabrile dotičnog ministra na ovaj skandalozan čin”, navodi se u priopćenju.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI