PODUZETNIK LAŽNIM POSLOVIMA OŠTETIO DRŽAVNI PRORAČUN: U dogovoru sa studentima ovjeravao lažne ugovore i krivotvorio službene isprave

Foto: Goran Mehkek / CROPIX/Ilustracija

Kao odgovorna osoba poduzeća iz Zaboka i Splita, 42-godišnji poduzetnik je lažnim poslovima koje je povjeravao i ovjeravao za 12 studenata, nezakonito namaknuo više od sto tisuća kuna. Tom su prijevarom, ali i krivotvorenjem službene ili poslovne isprave, oštetili državni proračun, objavila je varaždinska policija.

Spomenuti poduzetnik je u travnju i svibnju sa 12 studenata sklopio ugovore o obavljanju studentskog posla.

Isti je neistinito ovjeravao ugovore za poslove koje oni nisu obavljali te im je studentski centar iz Varaždina, temeljem solidarne odgovornosti, isplatio ukupno oko 106.500 kuna.

Prema dogovoru sa studentima, 42-godišnjak je veći dio isplaćenog novca zadržavao za sebe.

Osim toga, policija sumnjiči 22-godišnjeg studenta da je u dogovoru s njim počinio kazneno djelo prijevare tako što je od ostalih studenata sakupio isplaćen im novac te dio zadržao za sebe, a ostalo predao 42-godišnjaku.Policija će 22-godišnjaka kazneno prijaviti zbog prijevare i krivotvorenja službene ili poslovne isprave, a studente za prijevaru i ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Kao direktora i odgovornu osobu u jednom od poduzeća 42-godišnjak je osumnjičen i za kazneno djelo povrede dužnosti u slučaju gubitka, prezaduženosti ili nesposobnosti za plaćanje, s obzirom da uslijed blokade od 271 dana nije pokrenuo stečajni postupak.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI