POGINULOJ VOZAČICI VALENTINI DANAS BIO ROĐENDAN! Na mjestu poginuo njezin četverogodišnji sin, u bolnici preminula mala nećakinja

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

U mjestu Bolfan kod Ludbrega, na željezničkom cestovnom prijelazu u četvrtak oko 9,30 sati došlo je do naleta putničkog vlaka na osobno vozilo u kojem je bilo četvero putnika. Pritom su smrtno stradali 27-godišnjakinja i četverogodišnji dječak, objavila je policija.

Još dvoje putnika iz automobila prevezeno je u Opću bolnicu Koprivnica.

U bolnicu su prevezeni 28-godišnji vozač i četverogodišnja djevojčica, koja je putem reanimirana. Nažalost, liječnici ju nisu upjeli spasiti.

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Poginula mlada žena je vozila automobil iz smjera Svetog Petra.

Navodno na prijelazu nema rampe nego ga označava samo Andrijin križ.



Vlak je prometovao na relaciji Koprivnica – Varaždin.

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Kako doznaje portal epodravina, preminuli dječak je sin tragično stradale vozačice Valentine i muškarca koji je bio u automobilu. Njegov život nije ugrožen.

Djevojčica je bila njihova nećakinja.

Obitelj je živjela u Karlovcu Ludbreškom, a da tragedija bude još veća, Valentini je danas bio rođendan.

O nesretnom događaju oglasile su se i Hrvatske željeznice (HŽ).

Objavili su da je došlo do “izvanrednog događaja u kojemu je na željezničko-cestovnome prijelazu osiguranom prometnim znakovima (STOP i Andrijin križ) i trokutom preglednosti osobni automobil podletio pod vlak”.

Dodali su da su svi željezničko-cestovni i pješački prijelazi na željezničkoj mreži u Hrvatskoj “osigurani na jedan od zakonom propisanih načina bilo da je riječ o prijelazima osiguranim prometnim znakovima, svjetlosno-zvučnom signalizacijom ili polubranicima”.

U HŽ-u ističu da međunarodne statistike pokazuju da su u čak 98 posto slučajeva nesreće na željezničko-cestovnim prijelazima posljedica zanemarivanja i nepoštivanja prometnih znakova i prometne signalizacije od strane sudionika u cestovnome prometu.

Apeliraju na sve sudionike u prometu – vozače, bicikliste i pješake, da poštuju prometna pravila i signalizaciju.

Inače, do završetka policijskog očevida koji je u tijeku, željeznički promet na dionici Rasinja – Ludbreg je u prekidu. Prijevoz putnika osiguran je zamjenskim autobusima, objavio je HŽ.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI