POGORŠANO ZDRAVSTVENO STANJE RATKA MLADIĆA: Optužen za genocid, zločine protiv čovječnosti te kršenja zakona i običaja ratovanja u BiH

Screenshot/YouTube

Zdravstveno stanje Ratka Mladića, koji se nalazi u zatvoru, je iznimno loše i još se dodatno pogoršalo, rekao je njegov sin Darko Mladić.

“Nažalost, nemam dobre informacije. Generalu se ubrzano pogoršalo stanje. Nije u stanju već neko vrijeme ni hodati. Može prohodati 20, 30 metara dok se ne umiri. Ne može si ništa pripremiti za jelo, pomažu mu zatvorenici. On je sada u jako teškom stanju”, rekao je Darko Mladić.

“Jedina dobra stvar je što je uspio smanjiti šećer, a sve ostalo mu se jako pogoršalo. To su otprilike najnovije informacije. Majka je bila prije mjesec dana, sada je bio odvjetnik koji je šokiran kada ga je poslije dvije godine vidio. Toliko je šokiran koliko mu se pogoršalo zdravstveno stanje”, rekao je mlađi Mladić za srpske medije.

Podsjećamo, Mladić je u Haagu imao nekoliko blažih moždanih udara, a oni su ostavili posljedice na mozak. Osim toga, imao je infarkt te mu je operiran tumor na debelom crijevu. Liječen je anemije, povišenog šećera, a u posljednje vrijeme ima problema i s bubrezima.

Podsjetimo, Ratko Mladić uhićen je 26. svibnja kod Zrenjanina, u kući svojih rođaka. Pred Haaškim tribunalom optužen je još 25. srpnja 1995. za genocid, sudjelovanje u genocidu, zločine protiv čovječnosti te kršenja zakona i običaja ratovanja u BiH.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI