POLICIJA RIJEŠILA SLUČAJ POKUŠAJA UBOJSTVA STAR 16 GODINA! Ostavili ga misleći da je mrtav, on za sve optužio Dodikova kuma

ilustracija

Policijska uprava zagrebačka izvijestila je o razrješenju slučaja pokušaja ubojstva, za koji je istraga trajala punih 16 godina.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke su, u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Velikoj Gorici, a u suradnji s policijskim službenicima Uprave kriminalističke policije iz Ravnateljstva policije te uz međunarodnu policijsku suradnju s policijskim službenicima Savezne Republike Njemačke te Bosne i Hercegovine, dovršili su višegodišnje kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine te 61-godišnjim državljaninom Republike Slovenije zbog sumnje da su počinili kazneno djelo “Ubojstvo” u pokušaju na štetu 60-godišnjaka prije 16 godina.

 


Sumnja se da su 6. srpnja 2005. godine oko 8 sati u Zagrebu u Ulici Vajdin Vijenac, zajedno i dogovorno prema unaprijed stvorenoj namjeri da usmrte 60-godišnjaka, došli ispred stana na šestom katu stambene zgrade, u kojem je oštećeni u to vrijeme stanovao, čekajući trenutak njegovog izlaska. Nakon što su dočekali taj trenutak, uz uporabu tjelesne snage i uz prijetnju vatrenim oružjem, osumnjičeni su oštećenog ugurali natrag u stan, srušili na tlo i udarali ga rukama i nogama po tijelu. Potom je, sumnja se, osumnjičeni 52-godišnjak najvjerojatnije iz automatskog pištolja s prigušivačem, ispalio jedan hitac u glavu oštećenog i teško ga ozlijedio te su se dali u bijeg odnoseći, ujedno, sa sobom i torbicu oštećenog u kojoj se nalazio novac uz dokumente.

 Osumnjičeni 52-godišnjak već je ranije, početkom rujna ove godine, izručen u Saveznu Republiku Njemačku gdje je osumnjičen zbog drugog teškog kaznenog djela, dok je osumnjičeni slovenski državljanin trenutno nedostupan. Protiv njih je podneseno posebno izvješće Županijskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici, priopćila je PU Zagrebačka u svom priopćenju.

No o čemu se tu zapravo radi. U ovom slučaju je bila riječ o pokušaju likvidacije banjalučkoga tajkuna Ljubomira Gladovića, kojemu su ubojice 6. srpnja 2005. u stanu u Novome Zagrebu pucali u usta, te ga ostavili misleći da je mrtav, piše Jutarnji list.

Gladović, koji ima i hrvatsko državljanstvo i koji trenutno živi na Rabu, je u svojim medijskim istupima nakon pokušaja ubojstva za naručivanje vlastite likvidacije optužio kuma Milorada Dodika, Budimira Stankovića s kojim je došao u poslovni sukob.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI