POJAČANJE U HV! Dva moćna Black Hawka zamijenit će postojeće ruske helikoptere Mi-8

O nabavi američkog višenamjenskog helikoptera za potrebe hrvatske vojske vode se već dulje pregovori

Dva helikoptera UH-60 Black Hawk stigla su uoči velike vojne vježbe Velebit. Ministar obrane Damir Krstičević najavio je za danas novo jako sredstvo Hrvatske vojske

“Želim vas pozvati prije početka vježbe ‘Velebit 18 – Združena snaga’, kad ćemo predstaviti jedno novo, jako sredstvo HV-a” misteriozno je rekao prije tjedan dana ministar obrane Damir Krstičević.

Ministar obrane i potpredsjednik Vlade nije otkrio o čemu je riječ, no navodno se radi o dva helikoptera UH-60 Black Hawk. Dva takva helikoptera su već sletjela na Pleso prije nekoliko dana. Oni će poslužiti kako bi u petak ministar Krističević pokazao javnosti o kakvim je helikopterima riječ. Helikoptere bi Hrvatska trebala dobiti 2020. godine, a riječ je o vrijednosti većoj od 50 milijuna dolara.

O nabavi američkog višenamjenskog helikoptera za potrebe hrvatske vojske vode se već dulje pregovori, a oni bi navodno trebali zamijeniti postojeće ruske helikoptere Mi-8.

“Razgovaramo sa SAD-om, našim ključnim partnerom i saveznikom na području obrane, o dva Black Hawk helikoptera za naše specijalne snage” rekao je ministar obrane Krstičević u listopadu protekle godine.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI