POJAVILA SE NOVA SNIMKA HDZ-ova GRADONAČELNIKA: ‘Ja zbog toga odem u zatvor. Ako ništa, ja se zbog toga vučem po sudu’

Foto: Edina Zuko/PIXSELL

Kutinu i dalje potresa skandal zbog navodnog političkog zapošljavanja u gradskoj tvrtki.

Navodno su u sve umiješani lokalni HDZ i HSLS. Adrijana Cvrtila, direktorica tvrtke Eko Moslavina tvrdi da je morala zapošljavati članove tih stranaka.

Objavila je i snimke razgovora s predsjednikom Gradskog vijeća Davorom Kljakićem.

Tvrdi da je navode nekada davao i sam HDZ-ov gradonačelnik Zlatko Babić.

N1 je objavio novu snimku razgovora u kojoj se može naslutiti kako je Babić ‘pomogao pri zapošljavanju’.



“Otkud to da sam ja osobno tražio da se zaposli Kinderman? Ne, znam možda sam u priči… Za to je gradonačelnik Vukovara završio u zatvoru. Razumiješ? Da sada meni netko prijeti, da netko ima snimke di sam ja tražio da se zaposli sin gradskog vijećnika da bi imao potrebnu većinu u gradskom vijeću… Ja zbog toga odem u zatvor. Ako ništa, ja se zbog toga vučem po sudu”, rekao je Babić na snimci koju je objavio N1.

Babić se na optužbe osvrnuo u srijedu na konferenciji za novinare.

“Kada je Kljakić zvao da se tri djelatnice vrate iz Eko Moslavine, nije se radilo o podobnim djelatnicama, nego je jedna bila samohrana majka kojoj je ugovor prepisan s neodređenog na određenog, o djelatnici koja je sada bila na listi za SDP. Kome je ona bila podobna? Ja sam tražio da ne može direktorica tako samovoljno raditi i da to rezultira sudskim postupcima koje će kasnije ti radnici dobiti i netko će to morati platiti. Biste li smatrali da je u redu, ako imate ugovor na neodređeno, na hodniku vas uhvati tajnica i kaže da idete na novo radno mjesto, i na određeno 3 mjeseca. Ako se ta radnica žali meni, a ja sam predstavnik većinskog vlasnika, smatrate li trebam li što poduzeti? Neki ljudi ne govore istinu, a većina je navučena da govori što paše Adrijani Cvrtili. Mogu postojati snimke, ako ih ima, izvađene su iz konteksta, ima i drugi razgovor koji nisam snimao”, nadovno tvrdi Babić.

Zanimljivo, Babić je na konferenciji za novinare tvrdio da nema pojma o slučaju bivšeg vukovarskog gradonačelnika Željka Sabe, dok se u snimci koja je, ako je autentična, itekako svjestan kakva bi ga mogla snaći sudbina koju želi izbjeći.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI